Od Smithovega zadnjega albuma je minilo dobrih šest let. Foto: EPA
Od Smithovega zadnjega albuma je minilo dobrih šest let. Foto: EPA
Will Smith in Jada Pinkett Smith
Ne le Smihova hčerka Willow, tudi njegova žena Jada je stara znanka glasbenih odrov. Foto: EPA

Šest let po zadnjem albumu Fresh Prince po besedah hip-hop producenta La Marja Edwardsa načrtuje vrnitev tja, kjer je nekoč že bil. "Delamo z Willom Smithom. Pomagamo mu pri vrnitvi," je za revijo XXL dejal Edwards.

Producent se je ob tem pravzaprav zarekel, saj je v pogovoru razlagal o njegovih sodelovanjih z raperji Snoop Doggom, Wiz Khalifo in The Gamom, čigar nov album bo soproduciral. Nato pa je prišla omemba Smithovega imena. "To je pravzaprav Will na drugi strani," je dejal, ko se je oglasil na telefon med intervjujem.

Smith je še pred tem, ko sta ga televizijska serija Princ iz Bel Aira in film Dan neodvisnosti transformirala v igralsko zvezdo, svoje dni preživljal z mikrofonom v roki. Skupaj z didžejem Jazzyjem Jeffom, ki je pred meseci gostoval na mariborskem Štuku, je posnel kar pet albumov.

Tudi v razcvetu svoje igralske kariere še vedno ustvarjal v glasbi in posnel še štiri albume. Njegov prvi album je po uspehu na velikem platnu Big Willie Style postal dvakrat platinast na Otoku in kar devetkrat v Združenih državah Amerike. Njegov četrti Lost and Found pa je bil nato leta 2005 le senca uspeha prvega.

Hčerka vzrok njegove vrnitve?
Glasbeni poznavalci trdijo, da naj bi za vrnitvijo Smitha v glasbene vode stala prav njegova 10-letna hčerka Willow, ki je lani povzročila pravo senzacijo s svojim singlom Whip My Hair.

Po poročanju medijev Willow prav tako pripravlja svoj album. Svojemu očetu pa bo sledila tudi na velikih zaslonih: preizkusila se bo namreč v predelavi legendarnega filma Annie. Za glasbo pa bo poskrbel hiphoperski mogotec Jay-Z.