Johnny Depp in Amber Heard naj bi imela turbulenten zakon, ali pa je ta zajemal tudi fizične zlorabe, pa verjetno nikdar ne bo zares jasno. Foto: AP
Johnny Depp in Amber Heard naj bi imela turbulenten zakon, ali pa je ta zajemal tudi fizične zlorabe, pa verjetno nikdar ne bo zares jasno. Foto: AP
Johnny in Amber v srečnejših časih. Foto: AP
Heardova in 22 let starejši Depp sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: Kolosej
Amber je konec maja v javnost posredovala fotografije poškodb, ki naj bi ji domnevno zakrivil Depp. Foto: Reuters

Na smrt sprti zvezdniški par bi moral v petek, dobre tri tedne po tem, ko je ona vložila zahtevek za ločitev, pred sodnika, na zaslišanje o podaljšanju naloga o prepovedi približevanja, ki ga je proti 52-letnemu Deppu vložila 30-letna Heardova. A zdaj so njuni odvetniki dosegli preložitev zaslišanja, saj se bodo skušali pogoditi zunajsodno.

Heardova bi morala jutri pričati proti svojemu možu, ki naj bi jo v 15-mesečnem zakonu fizično zlorabljal. Johnnyjevi pijanski izbruhi besa naj bi se sicer - tako Amber - začeli že pred poroko, kar pa njegovi odvetniki ostro zanikajo in trdijo, da gre igralki, ki je lani zaslužila po 10.000 dolarjev na mesec, zapravila pa jih je 40.000, le za odpravnino.

Heardova zahteva 50.000 dolarjev mesečne preživnine, Deppovo losangeleško stanovanje, njegov range rover in podaljšanje naloga o prepovedi približevanja, na kar je Deppova odvetniška ekipa odgovorila s protiponudbo, ki zajema obojestranski nalog o prepovedi približevanja, kar je Amber sprva zavrnila, češ da je žrtev ona, in ne on.

Usodni Zapiti dnevnik
Kot poroča TMZ, naj bi bila Depp in Heardova zdaj le pripravljena skleniti dogovor, po katerem bi ji Depp vsaj nekaj časa plačeval 50.000 dolarjev na mesec, ona pa bi privolila v dvojni nalog o prepovedi približevanja. Če bo dogovor sklenjen, bi ta preprečeval tudi vsakršne nadaljnje pravne postopke, ki bi jih želel sprožiti eden ali drugi proti svojemu nekdanjemu partnerju - prevod: Heardova ne bi mogla Deppa zasebno tožiti zaradi domnevnega družinskega nasilja.

Heardova, ki se je z Deppom spoznala leta 2011 med snemanjem Zapitega dnevnika, ko je bil on še v zvezi z Vanesso Paradis, je sicer podpisala izjavo, da je pripravljena pričati proti Deppu na sodišču, podoben dokument pa je podpisala tudi njena prijateljica Raquel Rose Pennington, ki naj bi "iz prve roke videla, kaj je Johnny počel z Amber".

Penningtonova sicer fizičnim zlorabam nikdar ni bila priča, naj pa bi na Heardovi videla modrice in prejemala njene obupane telefonske klice. A ne Heardova ne Penningtonova nista bili na voljo 10. junija, ko bi se morali zglasiti na sodišču, češ da morata na Rachelino zaročno zabavo v New Jersey. Heardova je tudi rekla, da potrebuje najmanj dva tedna, da zbere vse potrebne dokaze.

Deppova odvetnica, ena najboljših ločitvenih odvetnic v ZDA, Laura Wasser, je nato vložila zahtevek, da sodnik Heardovi onemogoči pričanje proti Deppu, če se igralka ne zglasi na sodišču. Sodnik je zahtevo Wasserjeve zavrnil.

Zadeti in nasilni igralec?
Heardova je zahtevo za ločitev vložila dva dni po smrti Deppove mame in ko je bil on že na poti na koncertno turnejo po Evropi. Zahtevi za ločitev je priložila zahtevo za preživnino, ko pa je Depp to zavrnil, je Heardova že naslednji dan medijem posredovala "dokazne" fotografije modric in vložila zahtevo za nalog o približevanju.

V zadnjih tednih je tabor Heardove v javnost posredoval vrsto navedb, od tiste, da ima Depp težave s substancami in da jo je v okajenem stanju že leta napadal, do eseja njene prijateljice, umetnice iO, da je več mesecev opazovala zlorabe, preden je maja le poklicala policijo. Policija sicer dokazov o kakršnem koli nasilju takrat ni našla, Heardova pa jih je posledično obtožila, da ščitijo Deppa. Depp v vsem tem času na obtožbe ni odgovarjal in se je po turneji s skupino Hollywood Vampires zatekel na svoj zasebni otok na Bahamih, kjer se je februarja lani poročil s svojo soigralko.

Zvezdnik Piratov s Karibov, v bran katerega so stopili tako njegove nekdanje partnerice in hčerka Lily Rose kot številni zvezdniki, je sicer vreden 400 milijonov dolarjev, po kalifornijski zakonodaji pa bi bila Heardova lahko upravičena do polovice premoženja, ki ga je zaslužil v času 15-mesečnega zakona, ki ga zdaj "dobro obveščeni viri" opisujejo kot "toksičnega" in od samega začetka neposrečenega.