Prince, ki je umrl star komaj 57 let, ima očitno več sorodnikov, kot si je kadar koli mislil. Foto: Reuters
Prince, ki je umrl star komaj 57 let, ima očitno več sorodnikov, kot si je kadar koli mislil. Foto: Reuters

Prince, ki je umrl 21. aprila na svojem posestvu Paisley Park v Minnesoti, oporoke ni imel, zato je do zdaj veljalo, da si bo premoženje razdelilo šest dedičev. Poleg glasbenikove sestre Tyke Nelson še pet polbratov in polsester.

A stvari so se začele zapletati, saj se je začelo javljati vse več ljudi, ki naj bi bili z glasbenikom v sorodu. Tako sta se med drugim pojavila Princeov zdaj že odrasli sin in moški, ki naj bi mu Prince predal vse avtorske pravice, seznam pa se je iz dneva daljšal in se še daljša, zato je sodnik Kevin Eide iz Minnesote odredil, da bo moral vsak, ki meni, da je upravičen do Princeove zapuščine, z DNK-testom dokazati, da je bil v sorodu z glasbenikom. Eide je prav tako omejil čas testiranja na štiri mesece, nato pa bo odločil o dedičih Princeovega premoženja, poroča CNN.

A kljub vse daljšemu seznamu Princeovih "dedičev" večjih sprememb ni pričakovati. Njegovi starši so pokojni, bil je dvakrat poročen in ločen, njegov edini otrok pa je zaradi redke genetske bolezni leta 1996 kmalu po rojstvu umrl. Po zakonu so dediči milijonov lahko le še živeči bratje in sestre, zakon o dedovanju v Minnesoti namreč ne razlikuje med brati in polbrati oziroma med sestrami in polsestrami, ter njihovi otroci.