Coleen McLoughlin in Wayne Rooney sta se pred poroko sprehajala po italijanski obali. Foto: EPA
Coleen McLoughlin in Wayne Rooney sta se pred poroko sprehajala po italijanski obali. Foto: EPA
Policista sta na posestvo vile spustila le zaročenca in svate, novinarji so ostali za ograjo. Foto: Reuters

Anglija ne nastopa na evropskem nogometnem prvenstvu, ki pravkar poteka. Zvezdnik Wayne Rooney je čas izkoristil za - poroko.

Napadalec Manchester Uniteda in angleške reprezentance se je poročil s svojo najstniško ljubeznijo Coleen McLoughlin. Poroke na italijanski obali so se udeležili bližnji prijatelji in družina.
Obred, ki je trajal 20 minut, je minil ob zvokih violine. Nevesta je nosila kratko obleko smetanaste barve, ženin pa je bil v bež obleki in ni nosil kravate. "Nosila je čudovito belo obleko, ženin pa je bil oblečen bolj običajno," je dejal Gianni Costa, podžupan mesta Santa Margherita Ligure, ki je oba 22-letnika poročil.

Pred vilo iz 17. stoletja, kjer je potekala poroka, so se gostje pripeljali v avtomobilih z zatemnjenimi okni. Fotoreporterji so tako ostali brez fotografij mladoporočencev, ki so iz avta stopili šele za visokimi zidovi vile.
Svatba bo zdaj trajala tri dni. Italijanski mediji poročajo, da se bodo svatje zabavali na razkošni jahti, v zrak pa bodo ob istem času spustili metulje. Rooney in Coleen sta zabavo na jahti pripravila že dan pred poroko, kar so opazili tudi domačini tega italijanskega mesta. "Bili so na jahti, gasba je bila zelo glasna in luči svetle," je svoja opažanja strnil eden izmed prebivalcev Vittorio Cervi.

Štiri dni "prehitra"
Poroka je bila sicer napovedana za 16. junij, Rooney pa je že napovedal, da bo zanjo plačal okoli pet milijonov funtov. Od tega naj bi imel povrnjenih tri milijone. Toliko denarja naj bi namreč za ekskluzivne fotografije odštela neznana tiskovna agencija.

N. G.



Novinarji so ostali pred ograjo. Foto: EPA
Avtomobili so se zapeljali po mestu, fotoreporteji so bili pripravljeni. Foto: EPA
Fotografom je v objektiv uspelo ujeti Rooneyjevo zaročenko in zdaj ženo Coleen McLoughlin. Foto: REUTERS