Princ William in Catherine trenutno živita na otoku Anglesey v Walesu. Foto: EPA
Princ William in Catherine trenutno živita na otoku Anglesey v Walesu. Foto: EPA

Čeprav je bilo sprva najavljeno, da bosta Will in Kate živela v apartmaju prinčeve pokojne matere Diane, ki je živela v palači vse do svoje smrti, sta si zakonca očitno premislila. Od leta 2013 bo njun dom tako apartma princese Margaret, sestre kraljice Elizabete II., ki je umrla leta 2002.

Stanovanje, pri katerem naj bi bil mlademu paru najbolj všeč veliki vrt, je sicer pred vselitvijo potrebno še precej obsežne prenove, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V veliki in razkošni palači iz 17. stoletja, ki stoji v središču Londona in je sestavljena iz več stanovanj, je od poroke s princem Charlesom leta 1981 do svoje smrti v prometni nesreči leta 1997 živela tudi princesa Diana. Tu sta odrasla tudi njena sinova William in Harry.

Princ William in Catherine trenutno živita na otoku Anglesey v Walesu, kjer William dela kot pilot pri kraljevih zračnih silah (RAF). Med pogostimi obiski v Londonu sta do zdaj kot začasno bivališče uporabljala neko manjše stanovanje prav tako v Kensingtonski palači.