Pred dnevi sta princa v intervjuju prvič spregovorila o mamini smrti. Foto: Reuters
Pred dnevi sta princa v intervjuju prvič spregovorila o mamini smrti. Foto: Reuters
Princesa Diana
Diana in njen ljubimec, Egipčan Dodi Al Fajed, sta umrla v begu pred paparaci. Foto: Reuters

Zaželeni William, ki je po razhodu s Kate Middleton spet samski, je drugi v vrsti za britanski prestol.

Po materi, ki je umrla v avtomobilski nesreči pred predorom Alma v Parizu leta 1997, je dobil 6,5 milijona funtov, z drugimi besedami, vsako leto bo na njegov račun priteklo od 200.000 do 350.000 funtov. Kako bo ta denar potrošil ali naložil, ni znano.

Tudi njegov mlajši brat Harry bo do enake vsote upravičen ob dopolnjenem 25. letu, do celotnega premoženja pa bosta brata upravičena, ko upihneta 30 svečk.

Denar prihaja z več strani
Tako William kot Harry trenutno služita v britanski vojski, kjer na leto dobita okoli 44.000 funtov plače, njun oče, princ Charles, pa jima plačuje stanovanje in večino drugih stroškov. William res ni v denarni stiski, saj poleg omenjenega razpolaga tudi s približno dvema milijonoma funtov v skladu, ki mu ga je ob smrti leta 2002 zapustila prababica, kraljica mati.

Diana je za seboj sicer pustila premoženje v vrednosti 21 milijonov funtov, večino v vrednostnih papirjih, nakitu, oblekah in osebnih predmetih, ter približno 17 milijonov funtov od ločitve od princa Charlesa leta 1998.

O poroki se lahko odloča popolnoma sam
Za princa Williama se je pri 25 letih spremenilo še nekaj - za poroko od zdaj nič več ne potrebuje dovoljenja svoje babice, kraljice Elizabete II. A zaenkrat poročnih zvonov na britanskem dvoru še ni za pričakovati.