Noseča vojvodinja Cambriška je zaradi hudih jutranjih slabosti morala nekaj časa preživeti v bolnišnici. Foto: Reuters
Noseča vojvodinja Cambriška je zaradi hudih jutranjih slabosti morala nekaj časa preživeti v bolnišnici. Foto: Reuters

Catherine se poleg tega počuti že precej bolje kot na začetku decembra. Takrat je par javnost obvestil o nosečnosti, čeprav je bila ta še v zelo zgodnji fazi, saj je morala Kate zaradi hudih slabosti nekaj časa preživeti v bolnišnici. Njeno zdravstveno stanje se stalno izboljšuje, je pojasnil tiskovni predstavnik palače St. James.

Spol dojenčka še ni znan
Zdravljenje Kate zaradi hude oblike slabosti, ki jo pogosteje doživljajo ženske, ki nosijo dvojčka, je sprožilo ugibanja o tem, da tudi vojvodinja Cambriška pod srcem nosi dva otroka. A kot nakazuje sporočilo z britanskega dvora, Kate in William ne pričakujeta dvojčkov. To je pozneje za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tudi tiskovni predstavnik palače, ki je obenem zavrnil vsakršen komentar o spolu otroka.

Otroku - ne glede na to, ali bo fantek ali deklica - se nekega dne obeta, da bo sedel na britanski prestol. Sredi decembra lani je bil namreč objavljen nov zakon, ki je končal diskriminacijo žensk pri nasledstvu na britanskem prestolu. Po novem pravica do krone ni več odvisna od spola in bo pripadla prvorojencu oziroma prvorojenki.