Princesa Diana je umrla stara 36 let, okoliščnine prometne nesreče pa še danes niso povsem  razjasnjene. Foto: EPA
Princesa Diana je umrla stara 36 let, okoliščnine prometne nesreče pa še danes niso povsem razjasnjene. Foto: EPA
Princ Harry in princ William
Princa se želita desetletnice materine smrti spomniti z glasbo, ki jo je imela Diana tako rada. Foto: EPA

Princa naj bi se že dogovarjala za nastop na koncertu s številnimi največjimi zvezdniki. Če bo koncert res na obnovljenem londonskem stadionu Wembley, bodo lahko prodali približno sto tisoč vstopnic, obiskovalci pa bodo na odru videli predvsem britanske in ameriške glasbenike, med katerimi seveda ne bosta manjkala Dianina prijatelja Elton John in George Michael.

Možen datum je 1. julij
Princa William in Harry sta pred kratkim povedala, da se želita z zabavnim in veselim dogodkom pokloniti svoji materi in njenemu delu. Tiskovni predstavnik princev je pojasnil, da princa zelo resno razmišljata, da bi organizacijo nadzorovala kar sama, saj ne želita, da bi se obletnice spomnili na neprimeren način. William in Harry naj bi razmišljala tudi o drugih spominskih dogodkih, a se jima zdi veliki glasbeni dogodek najbolj primeren. Kdaj bo koncert, še ni čisto jasno, kot možen datum pa se omenja 1. julij, ko bi bila Diana stara 46 let. Ves dobiček dogodka, ki bo prav gotovo britanski "koncert leta", naj bi namenili tistim dobrodelnim organizacijam, ki jih je imela princesa Diana najraje in je z njimi največ sodelovala.

Najraje je imela Duran Duran
Diana je bila tudi velika ljubiteljica popularne glasbe in je imela med glasbeniki veliko prijateljev, njena najljubša skupina pa so bili Duran Duran. Princesa Diana je bila s princem Charlesom poročena med letoma 1981 in 1992. Umrla je v prometni nesreči v Parizu 31. avgusta 1997.