Princesa Margareta je bila lepša in bolj divja od obeh sester. Foto: EPA
Princesa Margareta je bila lepša in bolj divja od obeh sester. Foto: EPA
Poljub mladoporočencev
Princ Charles in princesa DIana sta se poročila leta 1981. Foto: EPA

Televizijska hiša, ki snema film o princesi Margareti, sestri britanske kraljice, obljublja, da bodo Margaretino življenje prikazali brez olepševanja.

Droge, spolnost, ljubezenska razmerja, tudi lezbično izkušnjo, vse to bodo Britanci lahko videli novembra. Film Kraljičina sestra je bil zato že med snemanjem deležen številnih kritik mnogih prijateljev pokojne princese.

Igralka, ki v filmu igra Margareto, je očitke, da film na princeso meče slabo luč, zavrnila z besedami: "Ljudje pozabljajo, kako neverjetno očarljiva je bila. Bila je prva rokenrol princesa. Želim predstaviti njeno energijo in nenasitno željo po življenju."

Zgodba, ki se je Britanci ne naveličajo
"Kar koli že pomeni ljubezen" pa je naslov drugega televizijskega filma, ki prav tako obljublja stvarni prikaz ljubezenskega trikotnika med princem Charlesom, princeso Diano in Camillo Parker Bowles.

Naslov filma so si ustvarjalci sposodili kar pri samem princu Charlesu, ki naj bi s temi besedami leta 1981, pred poroko z Diano, odgovoril na vprašanje, če sta s prihodnjo ženo resnično zaljubljena.