Wyclef Jean bo prihodnje leto izdal nov album. Foto: EPA
Wyclef Jean bo prihodnje leto izdal nov album. Foto: EPA

Ko je haitijska volilna komisija pred enim mesecem zavrnila predsedniško kandidaturo Wyclefa Jeana, je glasbenik odstopil od kandidature za predsednika države.

V sporočilu za javnost je 37-letnik sporočil, da zapušča politiko in da se bo zdaj posvetil ustvarjanju novega albuma: "Vse to je vplivalo na mojo družino in dokončno sem se odločil, da se povlečem iz bitke za predsednika Haitija." Nesojeni politik je dodal, da je odločitev težko sprejel, a da je to najboljša stvar v tem trenutku.

Wyclef, ki se je rodil na Haitiju, večino svojega življenja pa živi v ZDA, pravi, da se bo zdaj osredotočil na glasbo. Novi album z naslovom Če bi bil politik - haitijska izkušnja naj bi izšel prihodnje leto.

Zavrnili so ga ...
Jeana so iz predsedniške bitke izločili prejšnji mesec. Uradniki so namreč presodili, da hiphopovski zvezdnik ne izpolnjuje ključnega pogoja, da mora kandidat pred volitvami pet zaporednih let živeti na Haitiju, najrevnejši državi na zahodni polobli, kjer je v katastrofalnem januarskem potresu umrlo kar 300.000 ljudi.