Ena izmed težav zveze naj bi bila tudi ta, da je bil Tiger preveč vase zaverovan in je le redko stal Vonnovi ob strani, ko je tekmovala na belih strminah. Foto: EPA
Ena izmed težav zveze naj bi bila tudi ta, da je bil Tiger preveč vase zaverovan in je le redko stal Vonnovi ob strani, ko je tekmovala na belih strminah. Foto: EPA
Vonnova je javnosti sporočila za razhod v prikladnem času - ko je bila ravno na turneji v Južni Koreji. Foto: Reuters
Lindsey Vonn in Tiger Woods
Konec idile je bil za mnoge precej nepričakovan, glede na to, da so bili Lindsey, Tiger in njegova otroka še konec aprila na turnirju v San Diegu videti kot srečna družina. Foto: EPA
Tiger Woods, Elin Nordegren, hčerka Sam
Ko je Tigerjeva žena Elin izvedela za številne skoke čez plot, je bila hčerka stara dve leti, sin pa komaj nekaj mesecev. Foto: Reuters
Tiger in Lindsey v srečnejših časih. Foto: Reuters

"Na žalost imava oba izjemno natrpana urnika, ki naju silita, da preživiva večino časa narazen," je zapisala prejšnji teden 30-letna ameriška smučarka, ko je naznanila konec zveze z devet let starejšim golfistom, na naporen tekmovalni ritem in oddaljenost pa se je izgovoril tudi Woods.

A kot poroča Daily Mail, si je Woods med temi premori, ko se z Lindsey nista videla, čas krajšal z obiskom oz. obiski prostitutk, ki so bile njegova šibka točka že v zakonu s švedsko manekenko Elin Nordegren. "Ponovila se mu je epizoda na spolnem področju," je povedal Woodsov prijatelj za Daily Mail. "Lindsey je izvedela. To se mu vedno dogaja, ko je na turnejah, tudi takrat, ko je bil z Elin."

Woodsu naj bi "spodrsnilo" februarja, po njegovem izpadu na golfturnirju v San Diegu - enem v dolgi vrsti porazov v zadnjem času. "Morate razumeti, čeprav ni prav, ni pa tudi narobe. Tiger ni poročen. Ne pije, ne jemlje mamil. Kam naj se torej zateče ob porazih na igrišču? Ima pravico poiskati neko sprostitev. Večina moških bi se ob takih porazih zapila. Tiger pač seksa. Običajno z lokalnimi prostitutkami, ki jim plača ogromne vsote - tudi zato, da plača njihov molk," razlaga Woodsov neimenovani prijatelj. Michelle Braun, nekdanja hollywoodska madame, je razkrila, da je med letoma 2006 in 2007 Tiger plačeval tudi po 40.000 dolarjev za šest zmenkov.

Priznal ji je sam
Vonnova za zadnjo Tigerjevo epizodo ni izvedela po ovinkih, ampak ji je priznal on sam. "Tigerja so s to žensko opazili, zato ga je začelo skrbeti in se je nazadnje odločil, da Lindsey prizna. Česar pri Elin nikdar ni storil. Tokrat je priznal, preden je bil ulovljen. Bil je iskren in treba mu je čestitati za to. Da, ponovno je varal. Ampak šlo je zgolj za anonimno žensko. Resnično si je želel, da bi bila Lindsey tista prava. Ampak ga je spet polomil. Ne more si pomagati. Zasvojen je in je spet zabredel," razlaga prijatelj. "Kot poznam Tigerja, on na to niti ne gleda kot na varanje, ker ne gre pri tem za romanco ali čustva. Gre samo za način sproščanja stresa, kot en šus ali dva po slabem dnevu."

Woods naj bi kljub moledovanju kolegov in družine, naj še naprej obiskuje terapijo, to popolnoma opustil, kar ga je privedlo do zadnjega spodrsljaja. A ta je bil dovolj, da je Vonnova spakirala kovčke. "Ne bo je dobil nazaj, premočna ženska je. Zakaj bi mislila, da bo njen Tiger menjal svojo naravo? Vedela je, v kaj se podaja. Saj bere časopise. Vsi smo brali o mizi, polni blondink v New Yorku (paparaci naj bi Tigerja decembra opazili v neki restavraciji na Manhattnu, kjer je sedel za mizo, polno žensk, s katerimi se je brezsramno spogledoval). Lindsey bi morala vedeti, da bo Tigerju spet spodrsnilo, če mu ni že," razlaga prijatelj.

Priznal med terapijo
Kot poroča Daily Mail, pa skoki čez plot niso bili edina težava pri Tigerju. "Vedno je priletela, da bi bila ob njem, on pa je le redko priletel na njene tekme. Zveza je obojestranska, ne pa, da je v ospredju venomer samo Tiger. Lindsey je začela opažati, kako je Tiger obseden s sabo, s svojo igro, s služenjem denarja, z nadziranjem vsega okoli sebe. Punca je pri njem na stranskem tiru, v ospredju pa samo in edino golf. Pa čeprav jo Tiger res ljubi." To naj bi Vonnovo, ki se nikakor nima le za spremljevalko golfzvezdnika, začelo zelo motiti.

Je pa pred nekaj tedni le privolila, da gre z Woodsom vsaj enkrat na terapijo - ko sta šla še drugič, ji je tam priznal o noči s prostitutko in za Vonnovo je bil to konec. "Te stvari se dogajajo. To je tako, kot če bi se zaljubila v rockzvezdnika ali v igralca NBA-ja. Se bo zgodilo. Napake se bodo dogajale. Ampak Lindsey ni kot Elin, dolgo trpeča žena, ki bo pogledala stran. Vedela je, da en spodrs lahko vodi do drugega in do tretjega in potem ni poti nazaj."

Vonnovo naj bi v zvezi z Woodsom motilo tudi to, da je najboljši igralec golfa zadnjih let tudi precej - dolgočasen. "Prav ima. Včasih je biti ob Tigerju zelo dolgočasno. Včasih se mu v glavi ne dogaja prav nič, razen on sam. Pravijo, da mu niti ni treba biti dober v postelji, ker ga ženske vidijo kot rockzvezdnika. Morda je celo v postelji dolgočasen, ker se mu ženske kar mečejo pod noge."

Afere s 120 ženskami
Da so Woodsova šibka točka prostitutke, pornozvezdnice, striptizete in nasploh vse z oprsjem, je prišlo na dan v vseh razsežnostih leta 2009. Njegova soproga, s katero ima Woods dva otroka, je zvečer odkrila precej zgovorne SMS-e cele falange žensk in soproga spodila iz hiše s palico za golf. Woods je skušal pobegniti s svojim avtomobilom, a se je zaletel v bližnje drevo, Elin pa se je lotila še avta.

Incident je v medijih močno odmeval, v naslednjih dneh pa se je javilo kar - reci in piši - 120 žensk, ki so rade volje opisale posteljne aktivnosti z Woodsom, ta pa je nazadnje vse skoke čez plot skrušeno priznal. Danes 35-letna Elin se je od Tigerja, ki je bil takrat na vrhu sveta golfa, ločila leta 2010, po šestih letih zakona, Woods pa se je prijavil v center za zdravljenje zasvojenosti od seksom.