"Veste, zakaj sem se odpovedal temu pred šestimi, sedmimi leti," se je za People najprej vprašal nekdanji košarkar, ki je najbolj znan pod vzdevkom Shaq.

"Slavne osebnosti so ... Samo so. Nikoli ne želim biti v tej kategoriji," je povedal in nadaljeval, da "veliko teh ljudi, ko pridejo do določenega statusa, misli, da jim to samodejno daje pravico, da so pametnejši, boljši, večji so od vas, in nikoli nisem hotel biti tak".

Znani ameriški športnik poudarja, da nikoli ne potuje s spremstvom in ne razmetava svojega bogastva. Tega ga je naučila njegova mati Lucille O'Neal. "Enkrat sem to naredil in mama je bila jezna. Uporabila je besede, ki jih že dolgo nisem slišal." Naprej je razložil, da je njegova mama nekoč prišla v njegovo hišo in ga prisilila, da pogleda posnetke iz časov, ko se je neprimerno vedel. "Rekla je: Kako misliš, da je to videti? Odgovoril sem: 'To je videti neumno'."

Od takrat je običajen človek. Znano je, da naključno kupuje računalnike ali kolesa za otroke, igra košarko po četrtih, na zabavah pa se ne zadržuje v VIP-prostorih. "Delam stvari navadnih ljudi, ker sem tudi sam tak. Nimam varnostnikov, nimam spremstva. Sem le mož, ki je igral v NBA-ju."