Brad in Angelina naj bi tudi privolila tako v individualno terapijo kot tudi v družinsko terapijo z otroki. Foto: Reuters
Brad in Angelina naj bi tudi privolila tako v individualno terapijo kot tudi v družinsko terapijo z otroki. Foto: Reuters
Angelina Jolie, otroci, Maddox, Pax, Zahara, Shiloh
Odtujena zakonca naj bi privolila v priporočila losangeleške socialne službe (DCFS), ki se je vpletla po tem, ko je anonimna oseba prijavila Pitta zaradi incidenta na zasebnem letalu zvezdniške družine. Foto: Reuters
Brangelina, ločitev, ločitveni zahtevek
Angelina je 20. septembra vložila zahtevek za ločitev. Foto: Reuters

Kot poroča TMZ, naj bi odtujena zakonca privolila v priporočila losangeleške socialne službe (DCFS), ki se je vpletla, potem ko je anonimna oseba prijavila Pitta zaradi incidenta na zasebnem letalu zvezdniške družine.

52-letni Pitt naj bi namreč na poletu iz Francije v Los Angeles pregloboko pogledal v kozarec, se sprl z Joliejevo, vmes pa je posegel njun najstarejši, posvojeni sin Maddox (15), ki ga je Angelina kot sedemmesečnega dojenčka posvojila, še preden je bila v razmerju z Bradom, nakar naj bi med obema predstavnikoma moškega spola prišlo do "incidenta". Pitt vztraja, da fanta ni udaril, je pa priznal, da je bil v času prepira okajen.

Prav ta incident na letalu naj bi bil povod za ločitev, ki se je sicer po navedbah znancev zakoncev napovedovala že kar nekaj časa. Ali je šlo le za povzdignjen glas ali za prerivanje med Pittom in Maddoxom, še ni znano, je pa dogodek prav gotovo adut v Angelininih rokah, ki si želi polnega skrbništva nad otroki - nekateri menijo, da zato, ker se hoče z njimi preseliti v Veliko Britanijo in tam uresničevati svojo politično kariero.

Poleg bo moral biti socialni delavec
Joliejeva in Pitt naj bi po dokaj kratkih pogajanjih (vsaj v primerjavi z nedavno ločitveno sago Johnnyja Deppa in Amber Heard) sklenila naslednje: Angelina dobi polno fizično skrbništvo nad šestimi otroki, Brad pa jih lahko obiskuje, a pod določenimi pogoji. Tako mora biti ob prvem obisku prisoten socialni delavec, ki lahko potem odloča, ali se Pittu dovolijo nadaljnji nenadzorovani obiski svojih otrok, od katerih so trije biološki, trije pa posvojeni.

Pitt je tudi privolil v nenapovedana testiranja za mamila in alkohol - Angelina namreč meni, da ima njen partner zadnjih 12 let resne težave tako z alkoholom kot z marihuano. Prvi test naj bi Pitt že opravil - prostovoljno - in je bil negativen, navaja TMZ.

Brad in Angelina naj bi tudi privolila tako v individualno terapijo kot tudi v družinsko terapijo z otroki. Joliejeva naj bi bila z dogovorom zadovoljna, bo pa po treh tednih losangeleška socialna služba primer ponovno preučila, nato pa bodisi izdala nova priporočila bodisi poslala primer na sodišče. Če zakonca v priporočila DCFS-ja ne bi privolila, bi primer avtomatično romal pred sodnika.

Po vzoru Škandala
Mediji so sicer predtem poročali, da je Angelina za reševanje ugleda (javnost in mediji ji namreč zaradi gonje proti Pittu niso najbolj naklonjeni) najela "krizno upraviteljico". Gre za Judy Smith, žensko, ki je navdihnila TV-uspešnico Škandal oz. lik Olivie Pope, ki ga upodablja igralka Kerry Washington.

Smithova je lastnica Smith & Company, enega izmed najuglednejših podjetij za krizno upravljanje v ZDA. Med njenimi strankami je tudi Monica Lewinsky.