David Caruso se je v vlogi Horatia Caina odlično znašel. Foto: EPA
David Caruso se je v vlogi Horatia Caina odlično znašel. Foto: EPA
CSI: Miami, Emily Procter
Emily Procter je upodobila forenzičarko Calleigh Duquesne. Foto: EPA

Že na začetku februarja so se oboževalci Horatia Caina in njegovih sodelavcev razjezili zaradi odločitve, da bo imela deseta sezona serije samo 19 epizod, vendar so upali, da skrajšana sezona še ne pomeni smrtne obsodbe za to serijo. A zdaj je padla končna odločitev: deseta, skrajšana, sezona je bila zadnja in enajste serija ne bo dočakala.

"CSI: Miami je za seboj pustil neverjetno televizijsko zapuščino, podpis, slog, svetovno popularnost, in bil ključni akter v CBS-ovem vzponu na vrh v preteklem desetletju. Zahvaljujemo se vsem producentom na čelu z Jerryjem Bruckheimerjem, Jonathanom Littmanom in Ann Donahue ter vsem nadarjenim igralcem na čelu z Davidom Carusom," so pri CBS-u zapisali v sporočilu za javnost.

Hkrati pa so potrdili, da "severnejša različica" Miamija ostaja - gledalci bodo tako še naprej lahko uživali v seriji Na kraju zločina: New York, ki se lahko pohvali z odlično gledanostjo.

Pisalo se je leto 2002
Odločitev o ukinitvi je prišla skoraj natanko desetletje po tem, ko so si ameriški gledalci prvič ogledali epizodo CSI: Miami, serije, ki je nastala kot "podaljšek" prvotne uspešnice Na kraju zločina, ki se dogaja v Las Vegasu. Glavno vlogo je dobil rdečelasi igralec David Caruso, ki je predtem upodobil detektiva tudi v seriji NYPD Blue (Newyorška policija), tokrat pa je postal vodja kriminalističnega laboratorija v miamijskem okrožju Dade.

Skozi številne sezone so se kot njegovi zvesti sodelavci zvrstili liki, kot so Eric Delko (Adam Rodriguez), Calleigh Duquesne (Emily Procter), Alexx Woods (Khandi Alexander), Timothy Speedle (Rory Cochrane), Natalia Boa Vista (Eva LaRue), Ryan Wolfe (Jonathan Togo), Frank Tripp (Rex Linn) in drugi, ki so skušali dokazati, da popolni zločin ne obstaja.