Cohen in Fisherjeva sta par že 13 let, poročila sta se leta 2010 in imata tri otroke. Foto: Reuters
Cohen in Fisherjeva sta par že 13 let, poročila sta se leta 2010 in imata tri otroke. Foto: Reuters

Kot poroča AP, bi poteza lahko spodbudila še druge zvezdnike, da odprejo svoje denarnice za to humanitarno krizo, katere posledice z valom beguncev čuti tudi Evropa (res pa je, da ne tudi ZDA). Do zdaj se je od zvezdnikov za Sirijo še najvidneje angažirala Susan Sarandon, ki je tudi božič preživela s sirskimi begunci na grškem otoku Lezbos.

Polovico sredstev zakoncev Cohen, torej pol milijona, bodo namenili organizaciji Save the Children za cepljenje več kot 250.000 otrok proti ošpicam na severu Sirije, polovico pa Mednarodnemu odboru za reševanje (IRC), ki pomaga beguncem v Siriji in sosednjih državah, še posebej ženskam in otrokom, z zdravstveno oskrbo, zavetišči in sanitarno pomočjo.

"Rešila več tisoč življenj"
"Sirska državljanska vojna se zdaj bliža petemu letu, otroci pa so njene prve žrtve," je povedal vodja organizacije Save the Children Justin Forsyth. "V Siriji z vseprisotnim obstreljevanjem in nasiljem ni več enega varnega kraja. Hrana in zdravila so redka dobrina, osnovnih potrebščin pa si ne morejo privoščiti."

"S tem, ko sta privolila, da njuno velikodušno donacijo sirskim otrokom javno razkrijemo, Sacha in Isla pomagata k osvetljevanju tragedije, ki poteka v Siriji," je še povedal Forsyth in dodal, da bo dobrodelnost igralskega para "rešila več tisoč življenj in zaščitila nekatere najranljivejše otroke".
Cohen in Fisherjeva sta se spoznala leta 2002, poročila pa sta se leta 2010. V zakonu so se jima rodili trije otroci, pred poroko pa se je Isla spreobrnila k judovski veri, vero svojega zaročenca.