Matt in Ben sta zaslovela s filmom Dobri Will Hunting, za katerega sta dobila tudi oskarja. Foto: EPA
Matt in Ben sta zaslovela s filmom Dobri Will Hunting, za katerega sta dobila tudi oskarja. Foto: EPA
Ben Affleck in Jennifer Garner
Benu in Jennifer se je 1. decembra 2005 rodila hčerka Violet. Foto: EPA
Ben Affleck in Jennifer Lopez
Zveza med Lopezovo in Affleckom naj bi razpadla zaradi prevelikega medijskega pritiska. Foto: epa
Ben Affleck režiserja.
Ben Affleck se je že drugič poskusil v vlogi režiserja.

O ženskah, s katerimi ga tabloidi napačno povezujejo: Včasih je Britney Spears, včasih je Carrie Fisher. Saj ne vem, ali imam Lolitin sindrom ali pa Ojdipovega.

Končno sem se naučil reči: Brez komentarja. Če se preveč pojavljaš v časopisih, je lahko to zelo boleče in kmalu ugotoviš, da se moraš hitro učiti ali pa se opečeš.

Ben Affleck in John Kerry z ženo.
Ben Affleck je bil ob ameriškem predsedniškem kandidatu Kerryju in njegovi ženi Teresi Heinz Kerry tudi na prireditvi v Bostonu. Foto: epa

15. avgusta leta 1972 se je v Berkeleyu v Kaliforniji rodil socialnemu delavcu Timu in učiteljici Chris.

Odraščal je v Cambridgeu v ameriški zvezni državi Massachusetts. Pri svojih osmih letih je po posredovanju staršev spoznal dve leti starejšega Matta Damona, s katerim sta od takrat naprej neločljiva.

Igralska kariera
Z igralstvom je začel že kot otrok, saj je igral v več televizijskih filmih in reklamah, njegova najbolj opazna otroška vloga pa je bila v TV-nadaljevanki The Voyage of the Mimi (Mimino potovanje).

V devetdesetih letih 20.stoletja je zaigral v več filmih in si počasi gradil kariero. Med snemanjem filmov Mallrats in Chasing Amy je spoznal režiserja Kevina Smitha, s katerim sta kasneje še večkrat sodelovala.

Leta 1997 sta skupaj z Damonom napisala scenarij za film Dobri Will Hunting in zanj dobila oskarja za najboljši izvirni scenarij. S tem filmom se je začela njegova pot navzgor.

Skupaj z Damonom ter producentoma Chrisom Moorom in Seanom Baileyjem je ustanovil produkcijsko podjetje LivePlanet.

Skoraj vsi filmi, ki jih je posnel po Dobrem Willu Huntingu, so bili uspešni: Armagedon, Naravne sile, Pearl Harbor, Nevarna smer, Vsota vseh strahov, Daredevil ...

Trenutno režira svoj drugi film z naslovom Gone, baby, gone, ki temelji na knjigi Dennisa Lehana o dveh bostonskih detektivih, ki preiskujeta izginotje mladega dekleta.

Zasebno življenje
Veliko medijske pozornosti je bila deležna njegova romanca z Gwynewth Palthrow, potem ko se je ta razšla z Bradom Pittom.

Leta 2002 je Ben na snemanju filma Gigli spoznal latinskoameriško igralko in pevko Jennifer Lopez. Govorilo se je celo o poroki, vendar sta se leta 2004 zaradi prevelikega medijskega pritiska razšla. V tem času ju je javnost skorajda zasovražila, Ben je dobil celo vzdevek Bennifer.

Jennifer in Ben sta se namreč ves čas pojavljala v medijih, vsak dan so novinarji pisali o novem škandalu, ki sta ga zakuhala.

Na snemanju filma Daredevil je nato spoznal še eno Jennifer, tokrat s priimkom Garner, ki jo poznamo kot Sydney iz ameriške nanizanke Alias.

Poročila sta se 29. junija 2005 na karibskih otokih Turks in Caicos, 1. decembra istega leta pa se jima je rodila hčerka Violet Anne Affleck.

Benova mala skrivnost
Ben obožuje poker in se redno udeležuje tovrstnih kvartopirskih tekmovanj. Leta 2004 je celo postal kalifornijski državni prvak v pokru.

Politično aktiven igralec
Sicer pa je Affleck zelo politično aktiven, saj je leta 2000, pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, aktivno sodeloval v predsedniški kampanji demokrata Ala Gora, leta 2004 pa je pri kampanji pomagal demokratskemu kandidatu Johnu Kerryju.

Obenem pa je tudi pozival ljudi, naj volijo, ker je njihov glas pomemben. To pa še ni vse, saj je med volitvami pomagal tudi nekdanji prvi dami Hillary Clinton, ko je ta leta 2004 kandidirala za senatorko.

Aktiven je tudi v organizacijah, ki podpirajo geje in lezbijke ter jim pomagajo pri njihovih zahtevah, povezanih s posvojitvami otrok.

Pred časom se je tako pojavil v tiskanem oglasu v podporo istospolno usmerjenim, skupaj s svojim bratrancem Jasonom, ki ne skriva, da je homoseksualec.

Lansko leto je v šali namignil, da bo na letošnjih volitvah kandidiral za mesto senatorja. V istem časopisu je nato izšel še članek, ki je Bena dobesedno vzpodbujal, naj res kandidira:

"Če ste ga imeli še vedno radi, ko je bil Bennifer, zakaj ga ne ljubili, ko bo Benator?! Saj ne bi bil prvi igralec, ki se je usmeril v politiko. Spomnite se Ronalda Reagana ali pa Arnolda Schwarzeneggerja."

O ženskah, s katerimi ga tabloidi napačno povezujejo: Včasih je Britney Spears, včasih je Carrie Fisher. Saj ne vem, ali imam Lolitin sindrom ali pa Ojdipovega.

Končno sem se naučil reči: Brez komentarja. Če se preveč pojavljaš v časopisih, je lahko to zelo boleče in kmalu ugotoviš, da se moraš hitro učiti ali pa se opečeš.