Gwenin zaščitni znak so platinastji lasje in krvavo rdeča šminka. Foto: EPA
Gwenin zaščitni znak so platinastji lasje in krvavo rdeča šminka. Foto: EPA
Gwen Stefani
Nagrajena je bila tudi z nagrado MTV-ja. Foto: EPA
Gwen Stefani
Gwen ima samosvoj modni stil ki navdušuje tako kritike, kot njene oboževalce. Foto: EPA
Gwen Stefani in Gavin Rossdale
Gwen Stefani in Gavin Rossdale sta se spoznala leta 1995 na enem izmed njenih koncertov. Foto: EPA

Edina stvar, ki sem je pri svojem finančnem uspehu res vesela, je to, da si lahko privoščim gospodinjo.

Jaz sem res zelo čustvena oseba, zato se ne prepiram z ljudmi. Če se na primer skregam s svojim možem, takoj planem v jok. Zdaj sem se že naučila, da je najbolje, da se ne prepiram.

Moje pesmi so v bistvu moj dnevnik. Nekatere izmed mojih najboljših pesmi so nastale takrat, ko sem doživljala res težke čase.

Gwen in Gavin
Novico, da pričakujeta otroka sta oznanila na Gweninem koncertu na Floridi.

Jaz sem takšna kot sendvič z arašidovim maslom.

Gwen Stefani in Kingston
Kingston James McGregor Rossdale se že udeležuje družabnih dogodkov. Foto: EPA

Nadarjena pevka, ki je potem postala še igralka in v sebi odkrila tudi dar za modno oblikovanje Gwen Renée Stefani, se je rodila 3. oktobra 1969 v mestecu Fullerton v ameriški zvezni državi Kaliforniji, kmalu po njenem rojstvu pa se je družina preselila v Anaheim.

Je ena izmed štirih otrok, ki so se rodili potomcu italijanskih priseljencev Dennisu in Patti, ki ima irsko-škotske korenine. Ima dva brata, Erica in Todda, in sestro Jill.

Za njeno kariero je bilo najbolj usodno to, da je njen brat Eric igral klaviature v takrat še popolnoma neznani skupini No Doubt. Že kot najstnica je imela željo po petju, kar sploh ni nenevadno, saj je po mamini strani daljna sorodnica legendarne poppevke Madonne, zato se je pridružila bratovi skupini kot spremljevalna pevka. Ko je glavni pevec skupine John Spence storil samomor, je ona prevzela njegovo mesto in začela peti glavni vokal.

Iz bolečine se je rodila umetnina
Sedem let se je (na začetku celo na skrivaj) dobivala s kolegom iz skupine Tonyjem Kanalom. A kaj kmalu sta ugotovila, da imata različna pričakovanja glede prihodnosti. Ona je načrtovala družino, poroko v belem in otroke, njega pa je misel na tako resno zvezo prestrašila. Ko sta se razšla, je vso svojo bolečino ob prekinitvi zveze izlila na papir in nastale so pesmi, ki so jih nato uvrstili na skupinin tretji album Tragic Kingdom. Čeprav je ustvarjanje albuma trajalo tri leta in se je skupina zaradi prekinitve razmerja med Gwen in Tonyjem skoraj razšla, je bilo po izidu albuma vse poplačano. Prejšnja dva albuma, No Doubt, ki je izšel leta 1992, in The Beacon Street Collection, ki je luč sveta ugledal tri leta kasneje, nista zbudila omembe vredne pozornosti.

Povsem nasprotno pa sta Tragic Kingdom in singl s tega albuma, Don't speak, leta 1995 zavladala na večini glasbenih lestvic, o uspehu pa priča tudi dejstvo, da so samo v Združenih državah Amerike prodali 10 milijonov plošč, drugod po svetu pa še dodatnih 15.

Ne samo pevka, pač pa tudi modna ikona
Od takrat naprej je šla Gwenina kariera le še navzgor. Zaradi svojevrstnega stila oblačenja in svojega prepoznavnega imidža (platinasto plavi lasje in krvavo rdeča šminka) je postala tudi modna ikona za mlade.

Najprej L. A. M. B., zdaj pa še Harajuku Lovers
Zaradi že omenjenega nenavadnega in posebnega stila oblačenja je pritegnila tako pozornost modnih kritikov kot tudi pozornost najstnic in malo starejših deklet. Leta 2005 je bila izbrana za najbolje oblečeno žensko po izboru revije Harpers & Queen.
V začetku leta 2006 je tako predstavila svojo prvo modno kolekcijo L. A. M. B., ki je v modnem svetu pravi sinonim za uspeh. Njene modne umetnine nosi veliko (še bolj) znanih hollywoodskih imen, kot so Paris Hilton, Carmen Electra, Halle Berry in še marsikatera druga. Pred kratkim je predstavila že drugo modno kolekcijo Harajuku Lovers, ki jo je navdihnila poulična moda predela v Tokiu Harajuku.

Na snemanjih videospotov so producenti opazili tudi, da ima svetlolasa pevka tudi igralski talent. Leta 2004 se je tako prvič pojavila na filmskem platnu v Scorsesejevem filmu Letalec. O svoji debiju na filmskem platnu je nekoč dejala, da je to le majhna vlogica, ki ničesar ne pomeni, a se je takoj nato popravila: "Ne vem, koga slepim. Majhnih vlog v Scorsesejevih filmih ni."

Leta 2004 je izdala svoj solo album s pomenljivim naslovom Love.Angel.Music.Baby., ki je prav tako doživel neverjeten uspeh. Pesmi Cool, Hollaback Girl, What You Waiting For, Luxurious in Rich Girl so postale stalnica na domala vseh evropskih in ameriških glasbenih lestvicah. Mimogrede, pesem Cool govori o tem, kako sta s Tonyjem zdaj postala dobra prijatelja.

Obožujejo pa jo ne samo ljubitelji kombinacije rocka in popa po vsem svetu, pač pa tudi glasbeni kritiki, saj je leta 2002 prejela nagrado grammy za pesem Hey Baby, leto kasneje pa za pesem Underneath It All. Leta 2002 je skupaj z raperko Eve prejela tudi grammyja za pesem Let Me Blow Ya Mind. Tudi po tem, ko je začela samostojno kariero, so jo kritiki večkrat nagradili, saj je bila konec leta 2005 nominirana kar za osem grammyjev.

Zamudila je na svojo poroko
Gwen je ena izmed redkih zvezdnic, ki javnosti niso nikoli šokirale s kakšnimi ljubezenskimi afericami. Sama pravi, da je v svojem življenju imela le dva fanta, Tonyja in svojega moža Gavina.

Gwen in Britanec Gavin Rossdale sta se spoznala leta 1995 na enem izmed koncertov skupine No Doubt, ko so predstavljali svoj uspešni album Tragic Kingdom. Gavin je bil takrat glavni pevec pri skupini Bush, pozneje pa je kariero nadaljeval kot vodilni vokal pri skupini Institute. Takoj sta se zaljubila in si 14. septembra 2002 obljubila zvestobo tudi pred bogom. Po spletu nesrečnih naključij je Gwen na svojo poroko zamudila več kot eno uro, tako da so svatje in ženin kar malce živčno pogledovali na uro. A se je na koncu vendarle prikazala v čudoviti poročni obleki, ki jo je svetlolasi lepotici oblikoval svetovno znani modni oblikovalec John Galiano. Ob poroki je Gwen postala tudi mačeha Gavinovi hčerki Daisy Lowe, ki se je rodila leta 1989. Menda se odlično razumeta.

Želita si mirnega življenja
Decembra 2005 sta na enem izmed koncertov v Fort Lauderdalu na Floridi oznanila, da pričakujeta otroka in v seriji intervjujev sta poudarila, da svojega zasebnega življenja ne bosta delila z mediji, in predstavnike sedme sile zaprosila naj ju pustijo pri miru. Gavin je v nekem radijskem pogovoru poudaril, da je sam odrasel v kaotičnem okolju in da želi svojim potomcem in ženi omogočiti stabilno, trdno in urejeno okolje, kjer bodo lahko otroci normalno odraščali in se razvijali.

Maja se je rodil Kingston
26. maja 2006 se jima je rodil 3,4 kilograme težek sin, ki sta ga poimenovala Kingston James McGregor Rossdale. Kingston je prvič odprl oči v ugledni kalifornijski bolnišnici Cedars Sinai, na svet pa so mu zdravniki morali pomagati s carskim rezom. Zdaj Gwen in Gavin z malim Kingstonom živita na dveh koncih sveta - nekaj časa v Kaliforniji, nekaj časa pa v delu Londona imenovanem Primrose Hill.

Kljub nosečnosti in porodu pa Gwen ne počiva, saj tudi zdaj predstavlja svojo modno znamko in snema nov album, ki bo luč sveta ugledal v prvi polovici prihodnjega leta.

T. K.

Edina stvar, ki sem je pri svojem finančnem uspehu res vesela, je to, da si lahko privoščim gospodinjo.

Jaz sem res zelo čustvena oseba, zato se ne prepiram z ljudmi. Če se na primer skregam s svojim možem, takoj planem v jok. Zdaj sem se že naučila, da je najbolje, da se ne prepiram.

Moje pesmi so v bistvu moj dnevnik. Nekatere izmed mojih najboljših pesmi so nastale takrat, ko sem doživljala res težke čase.

Jaz sem takšna kot sendvič z arašidovim maslom.