A čeprav je to film, ki ga marsikdo gleda ob zaklenjenih vratih, podprtih s stolom, deklice Sirota ne prestraši: 'Bila sem za odrom, gledala sem, kako se snema.' Foto: EPA
A čeprav je to film, ki ga marsikdo gleda ob zaklenjenih vratih, podprtih s stolom, deklice Sirota ne prestraši: 'Bila sem za odrom, gledala sem, kako se snema.' Foto: EPA
Isabelle Fuhrman
Isabelle pa ne zanima samo igralstvo, saj tudi poje in igra kitaro, tako kot njena sestra. Foto: EPA
Isabelle Fuhrman
Po liku Esther si želi najti lahkotnejšo vlogo, saj kot pravi potrebuje nov izziv. Foto: EPA
Isabelle Fuhrman
Poleg značilnega Estherinega pogleda si gledalec Isabelle najbolj zapomni po naglasu, za katerega je Isabelle potrebovala precej vaj, da ga je usvojila. 'Morala sem poslušati kasete s svojim učiteljem za naglaševanje. Vaje so potekale vsak dan. Morala sem se na primer naučiti, kam položiti jezik, ko neham govoriti,' je razložila glavna junakinja, katere najljubša igralka je Audrey Hepburn. Foto: EPA

Zvezdnico filma Sirota (Orphan) je nesmiselno postaviti ob bok mladim igralkam Dakoti Fanning (Srhljive skrivalnice) in Daveigh Chase (Krog), kajti za razliko od njih upodablja lik, s katerim se deklica ne more preprosto poistovetiti. "Esther je zelo zahteven lik in nekaj me je vleklo k njemu. Predstavljal mi je izziv in hkrati sem si mislila, da ga bo zelo zabavno upodobiti," je svoje razloge za upodobitev pojasnila Isabelle.

Ustvarjalci filma vabijo gledalce po vsem svetu s sloganom "Nekaj je narobe z Esther". Kot je razložila Isabelle, v enem izmed številnih intervjujev po premieri, jo je prav Estherina skrivnost navdušila, da se je odločila prijaviti na avdicijo. "Na sceni sem se tako vživela v vlogo, da si nisem niti zapomnila, kdaj sem koga ubijala ali mu škodovala. Postajala sem Esther in to sem tudi bila," razloži Isabelle.

Vse prej kot običajna grozljivka
Zgodba se sicer vrti okoli matere (Kate), ki izgubi nerojenega otroka in se zato z možem odloči, da v zavetje svojega doma pripeljeta siroto in razširita svojo štiričlansko družino. Kmalu se pokaže, da kjer koli se pojavi Esther, vzniknejo težave. "Moralni nauk zgodbe je, da se moraš zazreti vase, v nasprotnem primeru zaideš v težave. Kate hoče preboleti izgubo otroka in zato posvoji Esther. Esther se po drugi strani trudi prebresti težave, ki jih je imela, s tem ko najde popolno življenje," meni igralka.

Psihološki triler, ki preraste v grozljivko, je vse prej kot žanr, ki je primeren za dvanajstletnike. "Prebrala sem scenarij in hotela sem razumeti, kdo je Esther. Razmišljala sem, kako se počuti kot žrtev v svetu, ki je ne razume. Ona si želi samo ljubezen in ima sanje o popolnem življenju, o popolni družini. Želi, da jo razumejo. Ne ukvarja se s težavami, ki jih ima," gleda na lik Isabelle.

Zvesta igralstvu že od malih nog
Igralka je rojena v Washingtonu, toda odraščala je v Atlanti. Njena mati Elina je novinarka, oče Nick pa je nekdanji vodja republikancev v enem izmed wisconsinskih okrožij. V igralstvo je zaljubljena že od malih nog.

Pojavila se je v številnih televizijskih oddajah, reklamah in filmih. "Ko so me poklicali na avdicijo, sem želela, da bi po nečem izstopala, zato sem se oblekla v malo staromodno obleko, si nadela trakove okoli vratu in zapestij, navila lase in šla na avdicijo takšna, kot naj bi bila Esther," vidi razloge, zakaj je dobila vlogo, dvanajstletnica, ki je takoj, ko je izvedela, da je dobila vlogo, tekla k računalniku, da bi dokončala domačo nalogo.

Isabelle je bila logična izbira
Kot vsak izbor za vlogo mladoletne zvezde filma, so tudi ustvarjalci Sirote iskali mlado igralko prek avdicij. "Isabelle je preprosto izstopala. Bila je lahka odločitev. Ni popolnoma ustrezala opisu majhne deklice v scenariju, toda to ni bilo pomembno, ker jo je popolnoma zadela," razloži producentka Susan Downey.