Blondinka slovi po hripavem glasu in nenehnem žuranju. Foto: Reuters
Blondinka slovi po hripavem glasu in nenehnem žuranju. Foto: Reuters

Najbolj zabavni so filmi, v katerih te razsekajo. Gledaš se, kako te nekdo seklja na kose, ti pa si še vedno živ. Vidiš kri na sekiri in si misliš: Prekleto, to je bolno. A tako nekako premagaš strah pred smrtjo.

Ljudje menijo, da sem ameriško zabavljaško dekle, kar je neumno. Posnela sem 24 filmov in ustvarjam svojo oddajo.

Tara Reid
Menda je njena najboljša prijateljica Paris Hilton, s katero se velikokrat zabavata vse noči. Foto: EPA
Tara Reid
Tarina operacija, s katero si je dala povečati oprsje, se je izjalovila, zaradi česar je imela na dojkah vidne brazgotine. Foto: EPA

Pisalo se je leto 1998, naslednje leto pa je ob Chrisu Kleinu, Meni Suvari in Seanu William-Scottu zaigrala v Ameriški piti. Čez noč je Tara postala svetovno znana, a ne le po igranju. Mediji so kmalu več poročali o njenem popivanju, celonočnih zabavah in ljubimcih, kot pa o igralski karieri.

Blondinka, ki se je rodila 8. novembra 1975 v Wyckoffu, zvezna država New Jersey, je filmsko kariero začela pri šestih letih, ko je zaigrala v otroški igri Child's Play. Kasneje se je pojavila v reklamah za podjetja Jell-O, McDonald's in Crayola. Tara je obiskovala profesionalno šolo za otroke v New Yorku, med njenimi sošolci pa so bili med drugim tudi Sarah Michelle Gellar, Jerry O'Connell, Macaulay Culkin in Ben Taylor.

Kot igralka je pozornost prvič pritegnila v nanizanki Days of Our Lives. Kritike, še bolj pa gledalce, je navdušila tudi v filmu Around the Fire, kjer je njena vloga temeljila predvsem na njeni seksualnosti, igrala pa je hipijko, katere fant izhaja iz bogate družine. Leta 1998 je posnela še dva filma: Girl in Urban Legend. Leto kasneje je najprej stopila pred kamere v filmu Cruel Intentions, nato pa v svetovno znanem filmu Ameriška pita, v katerem se srednješolci trudijo, da bi pred koncem šolanja izgubili nedolžnost.

Vsega je kriva Ameriška pita!
Ameriška pita je Reidovo ponesla med mlade zvezde Hollywooda, a vsa leta kariere se je Reidova na naslovnicah znašla predvsem kot divje dekle, ki se udeleži vsake zabave, in ne kot dekle, ki bi tekalo s snemanja na snemanje. Paparaci so podivjani Tari sledili na vsakem koraku, na naslovnicah pa so se pojavljale novice tipa "Tara zelo pijana", "Tara skoraj naga" in "Tara z žura na žur". Po piti je posnela še Body Shots, film, v katerem je zaigrala žrtev domnevnega spolnega nadlegovanja. Sledila sta še Dr. T and the Women in Josie & the Pussycats. Nato pa ji je uspelo, da so jo najeli tudi za drugi del Ameriške pite, a so njeno vlogo še pred začetkom snemanja močno oklestili.

Trpela za anoreksijo
Ves ta čas je Tara trpela tudi zaradi anoreksije, ki naj bi jo povzročala živčna napetost, predvsem pa travma zaradi razdora zveze med njo in Dalyjem. Njene težave s težo so bile še posebej vidne na snemanju Ameriške pite 2 in na premieri tega filma. Konec leta 2001 se je, ko je začela snemati komedijo National Lampoon's Van Wilder, njeno zdravstveno stanje izboljšalo.

Ponesrečena operacija oprsja
Leta 2003 je na platna prišel film Šefova hčerka, v katerem je zaigrala ob Ashtonu Kutcherju, čigar slava se je naglo začela vzpenjati. Posnela je še nekaj filmov in nanizank, a se je znova izkazala predvsem po svojem obnašanju in tako zasenčila svoje delo. Če kdo ni vedel za njo, je izvedel 4. novembra 2004, ko se je sprehodila po rdeči preprogi v čast 35. rojstnemu dnevu Puff Daddyja, pri tem pa ji je naramnica spolzela z ramena. Paparaci niso zamudili priložnosti in fotografirali njeno dojko, ki je bila polna brazgotin, ki so ostale kot posledica lepotne operacije. Avgusta 2005 je priznala, da si je dala povečati dojke, oktobra 2006 pa tudi to, da je imela liposukcijo. Povedala je, da si je dala povečati dojki samo zato, ker nista bili enako veliki.

Sama pravi: "Če bi prejela oskarja, se zaljubila in imela otroke, bi bila to izpolnitev vseh mojih sanj. Takrat bi rekla: Življenje je čudovito. Naredila sem vse, kar sem želela. Trudim se, da bi dosegla to. Menim, da me bodo ljudje končno pustili pri miru, ko se mi bo to zgodilo."

Jo želite spoznati? Zavijte v najbližji nočni klub
Igralka, ki je velika 1,65 metra in slovi tudi po globokem, hrapavem glasu, ima svojo produkcijsko hišo, ki jo je poimenovala Hi, Happy Films. Če se boste sprehajali po Beverly Hillsu in naključno naleteli na Reidovo, bo v bližini najverjetneje tudi starleta Paris Hilton, saj sta s Taro dobri prijateljici. Divje dekle Tara je ena najbolj znanih Hollywoodčank, ki slovijo predvsem po tem, da se znajo zabavati. Tu so še Nicole Richie, Paris Hilton, Nicky Hilton, Bijou Phillips, Kimberly Stewart in Lindsay Lohan.

Ester Snedec

Najbolj zabavni so filmi, v katerih te razsekajo. Gledaš se, kako te nekdo seklja na kose, ti pa si še vedno živ. Vidiš kri na sekiri in si misliš: Prekleto, to je bolno. A tako nekako premagaš strah pred smrtjo.

Ljudje menijo, da sem ameriško zabavljaško dekle, kar je neumno. Posnela sem 24 filmov in ustvarjam svojo oddajo.