Starša sta se ločila, ko je bila stara pol leta. Foto: EPA
Starša sta se ločila, ko je bila stara pol leta. Foto: EPA

Jennifer je tako ime zaradi bratove otroške ljubezni, Love pa je dobila po materini prijateljici.

Jennifer Love Hewitt
Najbolj znana je po nastopu v filmu Vem, kaj ste počeli lansko poletje. Foto: EPA
Jennifer Love Hewitt
Slovi po večnem nasmehu in sijočih očeh. Foto: EPA
Jackie Chan
Jackie je ob Hewittovi zaigral v komediji Tuxedo. Foto: EPA
Jennifer in Alyssa Milano
Jennifer je znana tudi kot prostovoljka in pomaga brezdomcem. Foto: EPA

Jennifer je "posvojila" kužka, ki ga je našla na prizorišču snemanja.

Enrique Iglesias
V videospotu Hero je ob njem nastopila Love. Foto: EPA
Gwyneth Paltrow
Jennifer je Gwyneth poslala tri ducate vrtnic in ji napisala pismo, ne da bi jo sploh poznala. Foto: EPA

Najbolj dragocena stvar, ki jo imam, je zahvalno pismo Gwyneth Paltrow.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer se je rodila 21. februarja 1979 v Wacu, v ameriški zvezni državi Teksas. Je igralka, pevka in producentka. Hewittova je odraščala v teksaškem Killeenu pri materi Patricii Mae Shipp in očetu Herbertu Danielu Hewittu, ki je medicinski tehnik.

Na predlog iskalcev talentov se je skupaj z materjo pri desetih letih preselila v Los Angeles, da bi tam uspela kot igralka in pevka.

Za ime Jennifer pa se mora zahvaliti osem let starejšemu bratu Toddu, ki je bil ob njenem rojstvu zaljubljen v svetlolaso dekletce, ki ji je bilo tudi ime Jennifer. Mati, ki je logopedinja, pa je izbrala njeno drugo ime Love − tako se je namreč imenovala njena najboljša prijateljica iz kolidža in tako Jennifer kličejo njeni prijatelji.

Nastopati je začela pri treh letih
Starša sta se ločila, ko je bila Jennifer stara komaj šest mesecev. Prvič je javno nastopila na živinskem festivalu, ko je bila stara tri leta. Pri štirih je nastopala v restavraciji, ki je imela tudi plesno dvorano. Neke noči je izginila, in medtem ko so jo vsi panično iskali, je nastopila na odru, kjer je zapela pesem Help Me Make It Through The Night. Pri petih je že imela učne ure stepa, džez baleta in baleta. Vključila se je v Texas Show Team, s katerim je potovala po tedanji Sovjetski zvezi in Evropi.

Sprva je snemala reklame
Ko se je družina preselila v Los Angeles, je njen brat Todd ostal v Teksasu, kjer je končeval srednjo šolo, Jennifer pa se je v mestu filma kmalu ponudila prva priložnost. Začela je snemati reklame, med letoma 1989 in 1991 pa je nastopila tudi v Disneyjevi nanizanki Kids Incorporated.

Od Mize za pet do grozljivke
Nato so sledili padci, saj je posnela vrsto neuspešnih pilotskih serij, dokler ni leta 1995 začela snemati priljubljene nanizanke Miza za pet (Party of Five). V nanizanki je igrala Sarah Reeves, s to vlogo pa se je po koncu serije preselila v novo nanizanko Time of Your Life, v kateri je zaigrala tudi Jennifer Garner. Snemanje se je kmalu končalo, saj je bila nanizanka precej neuspešna. Med snemanjem nanizanke Miza za pet je posnela tudi nekaj filmov − Sister Act 2 (1993), House Arrest (1996), Trojan War (1997) in Telling You (1998).

Življenje Audrey Hepburn
Leta 1997 je posnela tudi svoj najuspešnejši film Vem, kaj ste počeli lansko poletje (I Know What You Did Last Summer), v katerem je zaigrala Julie James. Leta 1998 je filmu sledil drugi del, tega leta pa se je preizkusila tudi v komični vlogi v filmu Can't Hardly Wait. Leta 1999 je posnela film The Suburbans, leta 2000 pa film o življenjski zgodbi Audrey Hepburn (The Audrey Hepburn Story).

Skupaj z Jackiejem Chanom
Leta 2001 je nastopila ob Sigourney Weaver v filmu Lomilki src, v katerem sta nastopila tudi Gene Hackman in Ray Liotta. Tega leta so ji ponudili vlogo v nanizanki Čarovnice (Charmed), kjer bi zaigrala namesto Shannen Doherty, a je to vlogo zavrnila. Letu 2002 je posnela dva filma − prvi je bil The Devil and Daniel Webster, drugi pa akcijska komedija Tuxedo, v kateri je zaigrala z Jackiejem Chanom.

Za vlogo v Tuxedu je bila nominirana za malino v kategoriji za najslabšo glavno igralko. Dve leti kasneje jo je znova doletela takšna nominacija za film Garfield: The Movie, a malina jo je obakrat obšla.

Miniaturna igralka s pevsko kariero
Med svojo igralsko kariero je posnela tudi štiri dokaj uspešne albume: Love Songs (1992) – izšel je le na Japonskem −, Let's Go Bang (1995), Jennifer Love Hewitt (1996) in Bare Naked (2002).

Jennifer, ki je velika le 159 centimetrov, je v Ameriških sanjah iz leta 2002 odigrala vlogo Nancy Sinatra. Na snemanju je našla psička, ki ga je takoj posvojila in mu nadela ime Boots. Takrat se je namreč na ameriških radijskih postajah vrtela njena pesem These Boots Were Made For Walking, zato je tudi psiček dobil ime Škornji. Poleg Bootsa ima Jennifer še mačko, ki sliši na ime Don Juan.

Z Enriquejem le v videospotu
Jennifer je nastopila tudi v videospotu Enriqueja Iglesiasa Hero, v katerem je zaigrala njegovo dekle, a le zaigrala. Dekle je namreč samsko, pred tem pa je med letoma 1997 in 1999 prijateljevala s Carsonom Dalyjem, leta 1999 pa nekaj časa z Wilmerjem Valderrmo. Od leta 1999 do 2001 se je družila z Richom Croninom. Trenutno je samska in živi s svojim psom in mačko.

Z vrtnicami do prijateljice
Njena prijateljica v svetu filma je Gwyneth Paltrow, ki jo Jennifer naravnost obožuje. Leta 1999 ji je večer pred podelitvijo oskarjev – Gwyneth je tega leta dobila oskarja – poslala tri ducate rožnatih vrtnic. Poleg je priložila tudi dve strani dolgo pismo, v katerem je igralko hvalila kot idola mladih in občudovala njeno delo. Najboljše pa je, da se igralki dotlej sploh nista nikoli srečali.

Paltrowova ji je dva tedna kasneje odgovorila, Jennifer pa je javno priznala, da je njeno pismo uokvirila, in dodala, da je to njena najbolj dragocena stvar.

Igralki sta se spoznali leta 2000 na podelitvi zlatih globusov, kjer jo je Gwyneth objela in se ji zahvalila. Jennifer je njeno dejanje komentirala z besedami, da je skoraj doživela srčni napad.

Sicer pa smo lahko igralko lani gledali v filmu The Truth About Love, letos pa bo na filmska platna prišel drugi del filma Garfield.

Jennifer je tako ime zaradi bratove otroške ljubezni, Love pa je dobila po materini prijateljici.

Jennifer je "posvojila" kužka, ki ga je našla na prizorišču snemanja.

Najbolj dragocena stvar, ki jo imam, je zahvalno pismo Gwyneth Paltrow.

Jennifer Love Hewitt