Justin ima tudi verigo restavracij in lastno kolekcijo oblačil. Foto: EPA
Justin ima tudi verigo restavracij in lastno kolekcijo oblačil. Foto: EPA

Resnično zaljubljen, si po mojem mnenju takrat, ko je ona prvo, na kar zjutraj pomisliš, ko vstaneš, in zadnje, na kar misliš, preden zaspiš.

O resnični ljubezni

V preteklosti so me mnoga dekleta varala, zato težko zaupam. Ampak ko se zaljubim, se pa res močno zaljubim.

'N Sync
Sodelovanje v fantovski skupini ga je poneslo med zvezde. Foto: EPA
Britney Spears, Justin Timberlake
Britney in Justin sta se kakšen mesec pred uradnim razhodom še zadnjič pojavila skupaj na košarkarski tekmi. Foto: EPA
Justin Timberlake, Janet Jackson
Je šlo le za premišljeno poslovno potezo ali pa je bila res nesreča? Foto: EPA
Justin Timberlake, Christina Ricci
Na filmskem festivalu Sundance je Justin skupaj s soigralko Christino Ricci predstavljal svoj film Black Snake Moan. Foto: EPA
Cameron Diaz, Justin Timberlake
Justin in devet let starejša Cameron sta bila skupaj tri leta. Foto: EPA

JT, kot ga kličejo prijatelji, je že od nekdaj vedel, da bo pevec, verjetno pa se mu niti sanjalo ni, da bodo za njim vzdihovala dekleta vsega sveta.

Justin Randall Timberlake se je rodil 31. januarja 1981 v Millingtonu, v bližini Memphisa v ameriški zvezni državi Tennessee, materi Lynn Harless in vodji cerkvenega pevskega zbora v baptistični cerkvi, Randyju Timberlaku. Starša sta se ločila, ko mu je bilo dve leti, in se pozneje znova poročila. Po očetovi strani ima Justin tako še dva polbrata, Jonathana in Stephena, polsestra Laura Katherine, o kateri je v eni svojih pesmi zapel tudi Justin, pa je umrla kmalu po rojstvu.

Zvezde se rojevajo v Mickey Mouse Clubu
Že pri 11 letih se je pojavil v resničnostni oddaji Star Search, potem pa še v oddaji Mickey Mouse Club, kjer je nastopal skupaj s svojo poznejšo ljubeznijo Britney Spears in z mnogimi drugimi zdaj slavnimi pevci in igralci: s Keri Russell, z Ryanom Goslingom, s Christino Aguilero in z JC-jem Chasezom, s katerim sta pozneje ustanovila skupino. Potem ko se je Mickey Mouse Club končal, se je Timberlake preizkusil tudi kot igralec v televizijskem filmu, kjer je upodobil Jasona Sharpa.

Pri 14. je postal najstniški idol
V fantovski skupini 'N Sync, ki je že s svojim debitantskim albumom doživel presenetljiv uspeh, je Justin začel peti pri 14., leta 1995. Sedem let pozneje, po dveh izjemno uspešnih albumih - No Strings Attached, ki je postal najbolj hitro prodan album vseh časov, in Gilfriend -, pa so se člani skupine odločili, da naredijo premor in Justin se je lahko posvetil svoji solokarieri.

Odločil se je, da se bo najprej znebil svojega videza polikanega člana fantovske skupine in pri tem upal, da ga bodo ljudje začeli dojemati kot odraslega moškega. Začel je tako, da se je razšel s svojim dolgoletnim dekletom Britney in novembra 2002 izdal svoj prvi samostojni album Justified. Na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad je prvič zapel plesno pesem Like I Love You, ki se je takoj povzpela na 11. mesto Billboardove lestvice Top 100. Čeprav njegov prvi samostojni album ni bil takšna uspešnica kot albumi skupine 'N Sync, pa je vseeno prodal 439.000 kopij v prvem tednu po izidu. Album je po zaslugi družbe The Neptunes oziroma producenta Timbalanda, ki je Justinu predlagal, naj v svoj slog vnese tudi malce R&B-ja, doživel tudi pozitivne kritike. Leta 2004 je za album in pesem Cry me a river prejel tudi grammyja za najboljšo poppesem in najboljši popalbum.

Leta 2003 je se je Justin odločil za presenetljivo potezo, ki mu je brez dvoma pomagala pri njegovi karieri - skupaj s Christino Aguilero sta se poleti odpravila na turnejo Justified/Stripped. Nato je skupaj s skupino Black Eyed Peas zapel pesem Where is the love?, ki je postala svetovna uspešnica. Na podelitvi MTV-jevih evropskih nagrad 2003 je predstavil še eno uspešnico, I'm loving it, ki je tako zelo navdušila vodilne pri McDonald'su, da so jo vzeli za svojo. Septembra 2006 je predstavil svoj najnovejši album FutureSex/LoveSounds, ki so ga že prvi teden dobesedno razgrabili s prodajnih polic. Zdaj pa načrtuje še koncertno turnejo.

Škandal na Super Bowlu ga je skoraj stal kariere
Februarja 2004 pa se je zgodilo nekaj, kar bi Justina skoraj stalo kariere. Med odmorom tekme za pokal Super Bowl je zapel skupaj z Janet Jackson in malo pred koncem pesmi, ko je ravno pel: "... slekel te bom še pred koncem te pesmi ...", je potegnil del Janetinega minimalnega oblačilca, ki se je strgalo, in 140 milijonov gledalcev je imelo priložnost videti pevkino dojko. To je, seveda, izzvalo val ogorčenja v puritanskih ZDA, zato se je bil Justin prisiljen opravičiti: "Žal mi je, če je nesreča z obleko med Super Bowlom koga užalila. To ni bilo namerno in dogodek zelo obžalujem." Kljub Justinovemu opravičilu so se pojavile špekulacije, da je bil dogodek v resnici načrtovan, težava je bila samo v tem, da ni nihče pričakoval, da se bodo Američani tako zelo razburili.

Posvetil se je igralski karieri
Po tem dogodku se je Justin začasno odpovedal pevski karieri in se odločil, da bo postal igralec. Zaigral je v trilerju Edison Force, ki pa sploh ni doživel premiere na velikih platnih, saj so ga poslali naravnost v videoteke. Pred kratkim je na filmskem festivalu Sundance predstavil svoj najnovejši film Black Snake Moan, kmalu pa lahko pričakujemo tudi premiero filma Alpha dog.

Sicer pa je Justin dobro izkoristil svojo medijsko prepoznavnost. Skupaj s prijateljem je odprl verigo restavracij po ZDA, v sodelovanju s prijateljico iz otroštva Trace Ayala je leta 2005 predstavil svojo prvo linijo oblačil, letos pa menda lahko pričakujemo novo.

Mama pravi, da ga je Britney varala
Njegovo zasebno življenje je precej zaznamovala zveza z Britney Spears, ki se je končala marca 2002. Justin in Britney nista nikoli na glas povedala, zakaj sta se razšla, njegova mama pa je namignila, da je bil vzrok predvsem pevkina nezvestoba, saj naj bi ga varala z njunim skupnim prijateljem, koreografom Wadom Robsonom.

Po njunem razhodu, ki je šokiralo oboževalce po vsem svetu, se je kratek čas dobival z neznano igralko/plesalko Jenno Dewan, potem so ga nekaj mesecev videvali v družbi Alysse Milano, aprila 2003 pa je spoznal svetlolaso (no, zdaj črnolaso) igralko Cameron Diaz. O njuni zvezi se ni veliko govorilo, saj sta se medijski pozornosti bolj ali manj izogibala. Ugibanja o tem, ali sta sploh še skupaj, so se pojavile konec leta 2006, v začetku januarja pa sta v skupni izjavi za javnost priznala, da sta se razšla.

To je brez dvoma razveselilo njegove številne najstniške oboževalke, ki so ga z glasovanjem v revijah Teen People in Cosmopolitan kar dvakrat razglasile za najbolj seksi moškega na svetu.

Tanja Kozorog

Resnično zaljubljen, si po mojem mnenju takrat, ko je ona prvo, na kar zjutraj pomisliš, ko vstaneš, in zadnje, na kar misliš, preden zaspiš.

O resnični ljubezni

V preteklosti so me mnoga dekleta varala, zato težko zaupam. Ampak ko se zaljubim, se pa res močno zaljubim.