Evi nasmeh kar ne izgine z ust. Foto: Reuters
Evi nasmeh kar ne izgine z ust. Foto: Reuters

Znam odreti jelena. Znam odreti prašiča. Znam oskubiti prepelico. Samo povejte, kaj želite, in to bom naredila!

Eva Longoria
Eva brez sramu pokaže svoje popolno telo.

Sem odlično dekle za zmenek. Vedno poskrbim, da dobro izgledam, rada poslušam, kaj mi pripoveduje moški, poleg tega lahko zagotovim, da bo celoten večer zelo zabaven, saj se zelo rada smejim.

Lahko bi vse noči preživela na zabavah in dobila katerega koli fanta, vendar sem rajši v resni zvezi.

Razočarane gospodinje
Sanjska igralska zasedba Razočaranih gospodinj. Foto: EPA

Všeč mi je, da sem nizke rasti, kajti poznam precej žensk z velikimi prsmi, ki imajo občutek, da so predebele ali pa imajo težave s hrbtenico.

Eva Longoria
Eva je tudi model.
Eva Longoria in Tony Parker
Srečno zaljubljena Eva in Tony. Foto: Reuters

Moje pravo spolno življenje se je začelo z vstopom v 30. leto. Mislim, da pri 18. letih ali še prej ne moreš zares globoko občutiti pomena seksa.

Eva se je rodila v mehiško-ameriški družini 15. marca leta 1975 v Cuidadu de Mexicu. Ima tri starejše sestre in je v otroštvu veljala za grdega račka, saj je bila v primerjavi z njimi manjša, s temnorjavimi lasmi in z zelo temno poltjo.

To pa so lastnosti, ki v Mehiki niso preveč cenjene. Družina, ki je vedno trdno držala skupaj in v kateri so se člani odlično razumeli med seboj, se je kmalu preselila v mesto Corpus Christi v ameriški zvezni državi Teksas. Tam je Eva obiskovala srednjo šolo in fakulteto. Bila je pridna študentka, zato se lahko pohvali z diplomo iz kineziologije, to je veda o človekovem gibanju in delih telesa, ki skrbijo za gibanje.

Kot v pravljici o grdem račku se je tudi ona razvila v pravo lepotico. Leta 1996 je postala mis svoje univerze, dve leti kasneje pa so jo okronali še za najlepšo prebivalko domačega mesta Corpus Christi, ki ima okoli 270.000 prebivalcev. Eva je s temi nazivi dobila potrebno samozavest in zagon in se odpravila lovit svoje igralske sanje naravnost v mesto angelov - Los Angeles.

Se je spomnite iz nanizanke Beverly Hills 90210?
Eva je prišla v Hollywood. In kaj zdaj? Hodila je na različne avdicije in končno so ji producenti dodelili prvo vlogo. Zagotovo ne bo nikoli pozabila dne, ko je prvič kot stevardesa stopila pred kamere v nanizanki Beverly Hills 90210, ki je v devetdesetih letih obnorela najstnike po vsem svetu.

Čeprav se je pojavila le v nekaj delih, je bilo dovolj, da so ji kmalu zatem ponudili prvo »resno« vlogo. Kar tri leta – med letoma 2001 in 2003 – je latinolepotica Eva v ameriški limonadi Mladi in nemirni upodabljala Isabello Braño Williams. In delo je odlično opravila, saj je za to vlogo dobila nagrado ALMA za najboljšo igralko v popoldanski nadaljevanki. Kljub temu Evi do leta 2004 ni uspel velik preboj med zvezde Hollywooda – nasprotno, še vedno je bila poznana le majhnemu krogu ljudi. Zato je dobivala le vloge v nekaterih manj znanih filmih, gledališču in televizijskih serijah.

Gabrielle Solis ji je spremenila življenje
Nato pa je prišla avdicija za televizijsko nadaljevanko Razočarane gospodinje. Takoj ko je Eva prebrala scenarij, je bila prepričana, da bo serija zaradi svoje drugačnosti postala velika uspešnica. Prišla je na pogovor in ko jo je eden od producentov vprašal, kaj si misli o zgodbi kot celoti, je izstrelila: "Nimam pojma, saj sem prebrala le Gabriellino besedilo." Producent se je začel na ves glas smejati in odvrnil: "Vloga je zagotovo tvoja. Tvoj odgovor ne bi mogel biti bolj podoben tistemu, ki bi mi ga dala Gabrielle."

In Evin svet se je s tem obrnil na glavo. Po vsem svetu je postala znana kot Gabrielle Solis, nekdanja manekenka, ki se je poročila le zaradi denarja, a si je kmalu zaradi dolgčasa omislila mladega ljubimca. Gaby dobro shaja le na račun svojega izjemno privlačnega videza, a hkrati ne skriva, da je najbolj sebičen človek na svetu. No, sebičnejši je le še njen mož Carlos, ki je tako zaljubljen sam vase, da niti ne opazi, kako sebična je Gabrielle. S temi besedami je slednja namreč opisala njun zakon v enem izmed delov prve sezone.

V srednjih letih so »gospodinje« končno postale zvezde
Nanizanka Razočarane gospodinje od prvega predvajanja dalje žanje uspehe in pobira nagrade. Serija je do prvih pravih zvezdniških trenutkov pomagala vsem glavnim igralkam, ki so vse po vrsti prave televizijske veteranke in ki jim nikakor ni uspelo zablesteti na filmskih platnih ter za vloge dobiti milijonskih honorarjev. Zdaj je vse drugače: Marcia Cross, Teri Hatcher, Nicollette Sheridan, Felicity Huffmann in Eva Longoria so napredovale v prvo ligo ameriških igralk.

In s slavo so prišle nagrade …
Celotna igralska zasedba je leta 2005 prejela nagrado za igro v humoristični seriji, o izvrstni igri »gospodinj« pa priča tudi dejstvo, da so bile lani za nagrado zlati globus v kategoriji najboljša igralka v televizijski seriji (komedija ali muzikal) od petih nominiranih kar štiri »gospodinje«, med njimi tudi privlačna Eva.

Zasedena do leta 2008
Evina kariera se po zaslugi vloge v Razočaranih gospodinjah strmo vzpenja, saj jo producenti zasipavajo z najrazličnejšimi ponudbami. Leta 2004 je tako končno dobila glavno vlogo. V filmu Carlitina skrivnost je odigrala vlogo naslovne junakinje, hkrati pa je sodelovala tudi kot soproducentka. Lani je posnela film Harsh Times, trenutno pa snema film The Sentinel, ki se lahko pohvali z zares zvezdniško zasedbo, saj poleg Eve v njem nastopajo še Michael Douglas, Kiefer Sutherland in Kim Basinger. Naslednje leto bomo njen glas slišali tudi v animirani komediji Foodfight!.

Ena najlepših žensk na svetu
Nad Evinim videzom se navdušujejo množice oboževalcev po vsem svetu, saj je tudi po zaslugi svoje vloge postala pravi seks simbol. V zadnjem času tako snema ogromno reklam, nastopa pa tudi kot fotomodel. Seveda je tudi stalna gostja najrazličnejših lestvic na temo sto najlepših žensk na svetu in podobno. Španska izdaja priznane revije People jo je leta 2003 uvrstila na lestvico najlepših ljudi na svetu, še večje priznanje pa je prejela od revije Maxim, ki jo je leta 2005 uvrstila kar na sam vrh najbolj vročih zvezdnic.

Dobila je še eno nagrado – v raziskavi britanske verige veleblagovnic Sainsbury's je bila izglasovana za najbolj privlačno televizijsko zvezdnico vseh časov. Porazila je tudi tako slavna imena, kot so »prijateljica« Jennifer Aniston, s spolnostjo obsedena zvezda Seksa v mestu Kim Cattrall, prsata Pamela Anderson in »vampirka« Sarah Michelle Gellar. Lani je postala obraz priznane francoske kozmetične hiše L'Oreal.

Evo je zdaj mogoče videti tako rekoč povsod. Mnogokrat se pojavi kot podeljevalka različnih nagrad, povezovalka ali napovedovalka na največjih prireditvah. Lani je bila ena najbolj obrekovanih udeleženk MTV-jevih glasbenih nagrad, saj je na oder stopila v krpici, ki je bolj spominjala na seksi kopalni plašček kot večerno toaleto. Ko je napovedala nastop Mariah Carey, je komentirala tudi svoj izbor obleke: "Nisem smela dovoliti, da bi mi neki orkanček preprečil, da bi nosila kopalni plašč." Mislila je na grozovit orkan Katrina, ki je predtem pustošil po jugu ZDA.

Tony in Eva – to sta lepi par …
Eva je bila tri leta poročena z ameriškim igralcem Tylerjem Christopherjem, a je zakon leta 2004 razpadel. Eva je pojasnila: "Ne moreš imeti normalnega odnosa, če 14 ur na dan snemaš, hkrati pa tudi tvoj mož snema 14 ur na dan, le na drugem koncu mesta. Enostavno sva premalo časa preživela skupaj. Mislim, da toliko hollywoodskih porok razpade ravno zaradi pomanjkanja preživljanja časa skupaj in ne toliko zaradi nezvestobe."

Eva se je po ločitvi osem mesecev tolažila s članom ameriške fantovske skupine N'Sync JC Chasezom, s katerim sta se spoznala na neki pasji razstavi.

Nato pa je spoznala moškega svojih sanj – košarkarsko zvezdo s francoskimi koreninami Tonyja Parkerja, ki trenutno blesti v moštvu San Antonio Spurs. Preden ga je spoznala, je večkrat dajala izjave kot "Najboljši seks do zdaj sem imela s svojim vibratorjem" in "Biti do konca življenja le z enim človekom se mi zdi tako strašno dolgočasno".

A Tony je njen pogled na ljubezen in partnerstvo obrnil na glavo. Oblečena v dres z njegovo številko 9 večkrat obišče tekme Spursov, zaupala pa je tudi, da si je dala začetnice njegovega imena vtetovirati na intimno mesto na svojem telesu. Eva in Tony sta videti res srečna, oktobra lani sta se tudi zaročila.

Eva se nad svojim življenjem res ne more pritoževati – naj živi sanjsko življenje še naprej …

Znam odreti jelena. Znam odreti prašiča. Znam oskubiti prepelico. Samo povejte, kaj želite, in to bom naredila!

Sem odlično dekle za zmenek. Vedno poskrbim, da dobro izgledam, rada poslušam, kaj mi pripoveduje moški, poleg tega lahko zagotovim, da bo celoten večer zelo zabaven, saj se zelo rada smejim.

Lahko bi vse noči preživela na zabavah in dobila katerega koli fanta, vendar sem rajši v resni zvezi.

Všeč mi je, da sem nizke rasti, kajti poznam precej žensk z velikimi prsmi, ki imajo občutek, da so predebele ali pa imajo težave s hrbtenico.

Moje pravo spolno življenje se je začelo z vstopom v 30. leto. Mislim, da pri 18. letih ali še prej ne moreš zares globoko občutiti pomena seksa.