Srečna ali žrtev lastne slave? Izgubljena princeska ali modna oblikovalka nove generacije? Foto: Reuters
Srečna ali žrtev lastne slave? Izgubljena princeska ali modna oblikovalka nove generacije? Foto: Reuters

Ljudje ga imajo za rahlo omejenega in butastega, a ko zares spoznaš njega in njegova čustva, ugotoviš, da je v bistvu precej globok in razmišljujoč. In vedno se je znal pravilno obleči – to me je takoj pritegnilo.

O možu Davidu

Oblačim se zapeljivo – a ne na "poceni" način, ampak na nedolžen.

Davidu so na meni bolj všeč kratki lasje. Z lasnimi podaljški je križ, ko me sredi ljubljenja zgrabi za lase in mu v rokah ostane šop mojih las. Zato in zaradi drugih razlogov sem se odločila za spremembo frizure.

O novi pričeski

S španščino napredujem. Zdaj že znam vprašati Donde Gucci? (Kje je Gucci?) in Tienes un Bentley? (Ali imate bentleyja?)

O znanju španščine

Med nama ni nikakršne tekmovalnosti. Ne verjamete? Videti bi me morali, kako nespretna sem z nogometno žogo.

O tem, da je tekmica svojemu možu

Lepotne operacije se mi ne zdijo nič napačnega, če so koristne zate in se zanje odločiš iz pravega razloga. Na svojem telesu mi veliko stvari ni všeč – ne prenesem svojih las, popka, trebuha in nohtov.

Victoria Beckham
Victoria - eleganca je njeno drugo ime. Foto: Reuters
Spice Girls
Spajsice so zamajale popsceno v devetdesetih. Foto: EPA
Brooklyn Beckham
Brooklyn je najstarejši sin. Foto: EPA
Victoria Beckham
S svojo glasbeno kariero je končala. Hvala bogu, bi rekli mnogi. Foto: EPA
David in Victoria Beckham
Vedno sta usklajena do zadnje podrobnosti. Foto: Reuters
Rebecca Loos
Rebecca Loos - dekle, ki je vznemirilo ves svet z izjavo, da je bila Davidova ljubimka.
Katie Holmes in Victoria Beckham
Katie Holmes in Victoria Beckham - novi najboljši prijateljici, ki bosta oblikovali oblačila za otroke. Foto: EPA
Victoria Beckham
Svoj džins, izdelan za podjetje Rock & Republic, je z veseljem predstavljala vsepovsod. Foto: Rock & Republic

Potrebujete še nekaj namigov: boter dveh njenih sinov je Elton John, botra pa Elizabeth Hurley. V šoli, v katero jo je oče vozil z rolls-roycem, ni bila priljubljena, stalno so jo zbadali zaradi nosu. Eden izmed njenih sinov ima epilepsijo.

Napisala je dve knjigi, Learning to Fly in That Extra Half an Inch: Hair, Heels, and Everything In Between. Je vegetarijanka, njeno voščeno lutko lahko občudujemo v muzeju Madame Tussauds v Londonu. Lani so jo v neki anketi razglasili za zvezdnico z najgršimi nogami, velja pa za eno najbolje oblečenih slavnih oseb. Še zadnja dva podatka: sovraži vzdevek Vicky in je edina članica zasedbe Spice Girls, ki kot samostojna pevka nikoli ni imela na prvem mestu britanskih glasbenih lestvic svojega singla. Jasno, predstavljamo pot Victorie Beckham.

Otroštvo v izobilju
Victoria Caroline se je rodila Jacqueline in Anthonyju Adamsu 17. aprila leta 1974. Kasneje je dobila še sestro Louise in brata Christiana. Očetu je trgovina z električnim blagom šla zelo dobro, zato je bila Victoria že od malih nog vajena bogastva. Ko je pri sedmih letih gledala muzikal Fame, se je odločila, da bo za slavo naredila vse, in starša sta jo vpisala v gledališko šolo. V najstniških letih je vsakomur, ki je imel pet minut časa, razlagala, da bo ona naslednja velika britanska zvezda, zato so jo imeli sošolci vrh glave. Pri 17 letih, ko je imela obraz ves v aknah, se je vpisala na Laine Arts Theatre College, kjer je začela vaditi ples in se ukvarjati z manekenstvom.

Oglas je našel njo …
Leto 1994 je bilo za Victorio prelomno. Javila se je na oglas časopisa The Stage, ki je iskal odprte, ambiciozne in privlačne pevke. Med več kot 400 dekleti, željnimi slave in bogastva, so izbrali peterico: Melanie "Scary" Brown, Emmo "Baby" Bunton, Melanie "Sporty" Chisholm, Geri "Ginger" Halliwell in seveda Victorio Adams, ki se je je zaradi elegance in vzvišenosti prijel vzdevek Posh Spice. Peterica je začela s plesnimi in pevskimi vajami, čez nekaj mesecev pa je "alfa in omega" skupine postal Simon Fuller, danes tudi sodnik v resničnostni seriji Ameriški idol.

Čez tri leta je peterica britanskih deklet "udarila" s prvim albumom Spice, ki je pošteno zatresel glasbeno sceno po vsem svetu. Prodanih je bilo kar 19 milijonov plošč, njihov prvi singel Wannabe pa je kraljeval na vrhovih lestvic. Sledili sta mu tudi pesmi Say You'll Be There in 2 Become 1.

Začetek razmerja Posh & Becks
Še isto leto, marca 1997, je na srečanju po koncu tekme angleškega kluba Manchester United spoznala NJEGA – nogometno zvezdo popolnega obraza in plavih las, Davida Beckhama. Njuno srečanje je David načrtoval, saj je nekaj mesecev pred tem ob gledanju videospota za pesem Say You'll Be There zakričal soigralcem: "To je dekle zame in dobil jo bom!" Kasneje je dejal: "Ona je moje videnje popolnosti. Že ob prvem srečanju sem vedel, da bi rad za vedno ostal z njo – ali bom res, je bilo v njenih rokah." Tudi David je očaral njo in Britanci so novi zvezdniški par – oba mlada, z vzhajajočima karierama, lepa in bogata, začeli zasledovati na vsakem koraku. Stvar, ki se do danes ni spremenila.

Spiceworld na pohodu
"Spajsice" so osvajale svet, vsaka je dobila svoj krog občudovalcev. Posh je bila vedno tista, ki je bila urejena do zadnje podrobnosti, največkrat v mini črnih oblekicah. "Trudim se, da bi čim več telovadila, a to je zelo težko. Ko ne nastopamo, hodim po trgovinah." Kmalu je prišel čas za njihovo drugi album Spiceworld, ki sta ga najbolj zaznamovali uspešnici Spice Up Your Life in Stop, nato pa še film z istim naslovom (Spiceworld), ki so ga kritiki popljuvali (vsa dekleta so dobila tudi malino za najslabšo igro), vseeno pa je v blagajne prinesel več kot 75 milijonov dolarjev.

Ko dva postaneta eno …
23-letni David je leto dni starejšo Victorio zasnubil 24. januarja leta 1998. Zaročni prstan, izdelan po njegovem naročilu, je stal 65.000 dolarjev. Ona mu je "vrnila" z 80.000 dolarjev vrednim prstanom, posutim s 96 diamanti. Življenje se je zdelo pravljica …

… in se peterica skrči na četverico
Maja istega leta se je 25-letna neukročena rdečelaska Geri Halliwell odločila, da zaradi prevelikih razhajanj zapušča skupino. V obvestilu za javnost je še zapisala: P. S.: "Vrnila se bom!" Skrčene za eno, morda najbolj izstopajočo članico, so se odpravile na ameriško turnejo, med katero sta tako Posh kot Scary ugotovili, da sta noseči.

Dobrodošel na svet, Brooklyn Beckham, in poroka stoletja
4. marca leta 1999 je Victoria rodila svojega prvorojenca, ki sta ga z Davidom poimenovala Brooklyn Joseph. Nekaj ur po porodu je David množici novinarjev pred londonsko porodnišnico sporočil: "Otroka sva si že dolgo želela. Victoria trenutno v sobi srka šampanjec, z drugimi "spajsikami" je že govorila."

Posh in Becks sta se poročila 4. julija leta 1999 v gradu Luttrellstown na Irskem na pravljični poroki, za katero sta odštela astronomskih 800.000 dolarjev. Vse je bilo popolno – ženin in nevesta sta sedela oblečena povsem v belo kot kraljevski par na žametnem rdečem "tronu", štiri mesece star Brooklyn pa je imel vlogo "čuvaja" prstanov. Victoria je blestela v korzetu, v katerem se je videlo, da je spet zelo shujšala.

Doba "girl powerja" končana, čas je za solo
Zgodba skupine Spice Girls se je bližala koncu, zato so dekleta čedalje bolj delala načrte, kako uspeti kot solopevke. Victoria se je dolgo obotavljala, ali bi se sploh podala v to, nato pa avgusta leta 2000 s poppevcem Daneom Bowersom posnela svoj prvi singel Out of Your Mind. Kmalu je postala varovanka giganta Virgin Records in z njihovo pomočjo izdala še en singel Not Such An Innocent Girl, ki je napovedal njen prvi album.

Novembra 2000 so Spice Girls izdale zadnji studijski album Forever, ki pa ni dosegel njihovih prejšnjih naklad. Legendarna dekleta, ki so močno zaznamovala glasbeno sceno 90-ih, so se odločila, da se razidejo.

Še en pevski poskus, še en poraz
S Simonom Fullerjem sta poskusila znova – leta 2002 je Victoria podpisala pogodbo z založbo Telstar Records. Načrtovali so lahkoten popalbum, a prve pesmi niso nikogar navdušile, zato je Vic presedlala k založbi Roc-A-Fella Records in pri njih posnela bolj hiphop/r'n'b-jevsko obarvan album, ki se je v domači Veliki Britaniji uvrstil na tretjo stopničko.

In prišel je Romeo, ki bi skoraj odšel
Trdnost zakona sta Beckhamova kronala s še enim sinom, Romeom Jamesom, za katerega sta dejala, da ima nos podoben Brooklynovemu, lica pa je podedoval po mamici. Družinsko idilo je kmalu zmotil škandal, ko je policija aretirala devet ljudi, ki so za 7,5 milijona dolarjev načrtovali ugrabitev Brooklyna in Romea. Takrat sta zakonca izjemno povečala varnost v svoji 13 milijonov vredni graščini, popularno imenovani kar Beckingham Palace.

Victoria je v tem času izredno shujšala, medijem je priznala, da sicer nikoli ni imela anoreksije ali bulimije, da pa ni veliko manjkalo, da bi prišlo do tega. Njena glasbena ustvarjalnost se je leta 2003 z neizdanim albumom Come Together zaključila. Lani je o tem dejala: "Nikoli več ne bom pela. Ne pogrešam skupnih koncertov, bolj pogrešam dekleta. Z Geri se veliko videvava – njo obožujem, saj je neverjetna ženska. Z drugimi se slišimo od časa do časa, z vsemi pa sem v dobrih odnosih."

Škandal – ali Rebecca Loos govori resnico?
April leta 2004 je bil za Beckhamove res slab mesec, saj je tabloide preplavila »bomba« z imenom Rebecca Loos – nekdanja Davidova osebna pomočnica, ki je zatrjevala, da sta se z nogometašem zapletla v strastno razmerje. Par je te trditve označil za neumne in lažnive, kar pa ni ustavilo horde deklet, ki so v naslednjih dneh časopise zalagala s trditvami in prepisi sočnih SMS-sporočil, ki naj bi jim jih pošiljal David. "Rdeči vrag" je na to norijo odgovoril: "Resnica je samo ena in še ta povsem preprosta: sem srečno poročen, imam čudovito ženo in dva zelo posebna otroka. Vsi so naju imeli za zlati par, zdaj pa ves svet govori, da morda nisva tako sanjska. Ne poslušajte jih!"

Posh se je nato "vrgla" v modo in za podjetje Rock & Republic oblikovala svojo linijo džinsa VB Rocks. Napovedala jo je z besedami: "Minikrila bodo tako kratka, da bodo morala dekleta paziti, kako bodo vstopala in izstopala iz avtomobila. Hlače pa bodo za zadnjico kot modrčki Wonderbra za prsi!"

Cruz je vendar žensko ime!
Družina se je po podpisu Davidove pogodbe za beli balet iz Madrida preselila v vročo Španijo in 20. februarja 2005 je na svet s carskim rezom privekal še tretji sin – Cruz David, ki so se mu mnogi posmehovali zaradi imena.

Novi par: PoshKat
Od lani ima Victoria novo najboljšo prijateljico, ki sliši na ime Katie Holmes. Zvezdnici so fotografi večkrat zalotili med nakupovalnimi pohodi po modnih prestolnicah, Vic pa je bodoči ženi Toma Cruisa tudi veliko svetovala pri nosečnosti in porodu.

Moja stvar je moda
Po velikem uspehu njenega džinsa se je opogumljena Posh odločila, da se bo še bolj posvetila modnemu oblikovanju. Lani je na tržišče poslala svojo kolekcijo sončnih očal, skupaj z Davidom pa še dišavo za moške in ženske Intimately Beckham. Načrtuje tudi izdelavo svoje samostojne modne kolekcije pod imenom DVB Style.

Pozor, Britanci prihajajo!
V začetku leta je 31-letni David podpisal petletno pogodbo z nogometnim moštvom Los Angeles Galaxy, vredno neverjetnih 250 milijonov dolarjev. Beckhamovi se tako mrzlično pripravljajo na selitev čez lužo – glavne niti v rokah drži seveda Victoria, ki išče primerno hišo in zasebne šole za otroke. S televizijsko hišo NBC pa se je že dogovorila za nov projekt: v šestih delih resničnostne serije bo mogoče spremljati njihovo selitev v ZDA in prve izkušnje z novim okoljem.

Anja Pavlič

Ljudje ga imajo za rahlo omejenega in butastega, a ko zares spoznaš njega in njegova čustva, ugotoviš, da je v bistvu precej globok in razmišljujoč. In vedno se je znal pravilno obleči – to me je takoj pritegnilo.

O možu Davidu

Oblačim se zapeljivo – a ne na "poceni" način, ampak na nedolžen.

Davidu so na meni bolj všeč kratki lasje. Z lasnimi podaljški je križ, ko me sredi ljubljenja zgrabi za lase in mu v rokah ostane šop mojih las. Zato in zaradi drugih razlogov sem se odločila za spremembo frizure.

O novi pričeski

S španščino napredujem. Zdaj že znam vprašati Donde Gucci? (Kje je Gucci?) in Tienes un Bentley? (Ali imate bentleyja?)

O znanju španščine

Med nama ni nikakršne tekmovalnosti. Ne verjamete? Videti bi me morali, kako nespretna sem z nogometno žogo.

O tem, da je tekmica svojemu možu

Lepotne operacije se mi ne zdijo nič napačnega, če so koristne zate in se zanje odločiš iz pravega razloga. Na svojem telesu mi veliko stvari ni všeč – ne prenesem svojih las, popka, trebuha in nohtov.