Ena najbolj znanih plavolask devetdesetih let. Foto: EPA
Ena najbolj znanih plavolask devetdesetih let. Foto: EPA

Velikost je pomembna. Veliko je sicer načinov in poti, da ljudje uživajo v spolnosti, a sama sem prepričana, da velikost vso zadevo naredi še lepšo in še bolj sladko.

Ne vem, zakaj me imajo ljudje za neumno. V resnici sem prav bistra.

Ljudje, ki nosijo krzno, smrdijo kot psi, ki so pravkar prišli z dežja, povrhu pa so videti še debeli in ogabni.

Za mojega naslednjega moškega bo zelo težko biti z menoj – moral se bo sprijazniti, da nimam le dveh otrok, ampak tri. Tommy bo namreč vedno del mojega življenja.

Nisem se pogosto drogirala. Še marihuane nisem preveč kadila, saj sem po njej postala tako paranoična, da nisem mogla ugotoviti, ali moram na stranišče ali sem premražena do kosti. Res, prav nič nisem uživala v mamilih.

V srednji šoli mi je neki fant polil majico z vodo in zakričal: »Morda bodo pa zdaj zrasle!«

Biti plavolaska je naravnost odlično. Ker ljudje ne pričakujejo veliko od tebe, jih je zelo lahko presenetiti.

O ničemer ne razmišljam veliko. Živim za sedanjost in gledam le naprej. Ne mislim, kaj se mi je zgodilo včeraj. Preveč razmišljanja me pravzaprav povsem razburi.

Pamela Anderson
Pamela je znana po svojem pomanjkljivem oblačenju. Foto: EPA
Pamela Anderson
S takim plakatom je nagovorila ljudi, naj postanejo vegetarijanci. Foto: EPA
Pamela Anderson in Tommy Lee
Pam in Tommy - najbolj nori par? Foto: EPA
Pamela Anderson
Pamela je tudi pisateljica - napisala je knjigo z naslovom Star. Foto: EPA
Pamela Anderson
Zdaj spet nosi silikonske prsne vsadke. Foto: EPA
Pamela Anderson
Pam je tudi zaželjena gostja različnih pogovornih oddaj. Foto: Reuters
Pamela Anderson
Koliko je na njej naravnega? Foto: EPA

Je čudovito lepa, čutna in tako neverjetno seksi. Pamela je brez dvoma sekssimbol 90. let. Upravičeno, a za mnoge je še več kot to. V moških očeh je ta plavolaska, ki daje vtis, da 24 ur na dan misli le na spolnost, prava boginja. Darilo z neba, če hočete.

Slava, zapisana v zvezdah …
Pamela Denise Anderson sicer velja za ameriško ikono, a rojena je bila 1. julija leta 1967 v majhnem mestecu Ladysmith v Britanski Kolumbiji v Kanadi. Že ob rojstvu so bili žarometi in medijska pozornost uperjeni vanjo, saj je bila prvi otrok, rojen prav na dan stote obletnice kanadske neodvisnosti. Kar nekaj let je bila zato poznana po vzdevku Stoletni otrok, novico o njenem rojstvu so objavili tudi krajevni časopisi, njena starša, Barry in Carol, pa sta kot nagrado za njeno rojstvo dobila celo šop dolarjev.

Gospa Slava se je očitno odločila, da je Pamela narejena iz pravega testa, zato jo je spremljala še naprej. Ko je hodila v šolo in je v družbi stotih otrok v knjižnici poslušala predavanje, jo je opazil neki fotograf. Posnetek privlačnega neznanega dekleta je kmalu krasil vse knjižnice v Britanski Kolumbiji, zato se je fotograf odločil sliko celo zaščititi z avtorskimi pravicami.

Želim biti prva zadnjica Kalifornije!
Kar malo presenetljivo, a Pamelina najstniška leta so minila dokaj mirno. Ni pretirano izstopala, veliko časa je posvetila igranju odbojke ter saksofona. Ko je leta 1985 končala srednjo šolo Highland Secondary School, je v letopis pod rubriko Želje za prihodnost zapisala: »Biti najlepša zadnjica kalifornijskih plaž!« Zagotovo ena bolj izvirnih domislic, kaj pravite.

Tista usodna tekma ragbija …
Pamela je človek, ki težko ostane neopazen. Mati narava pri njenem zunanjem videzu res ni skoparila, zato je bila nenehno v središču pozornosti. Kanadske množice niso imele nič proti, še več, prav »ljudstvo« ji je pomagalo do preboja med zvezde. Kako? Pamela je leta 1989 v Vancouvru, kjer se je preživljala kot trenerka v fitnesu, s prijatelji obiskala neko tekmo ragbija, ko se je oblečena v majico pivovarne Labatt naenkrat pojavila na velikem zaslonu, kot je to običaj na mnogih športnih tekmah.

A Pam ni bila le ena izmed deklet, bila je »tisto« dekle, dekle, za katero je množica na stadionu dobesedno ponorela. Zahtevali so celo, da jo povabijo na igrišče, kjer je ob prekinitvi tekme izžrebala nekega nagrajenca. Navdušenje Kanadčanov nad sodržavljanko so kmalu izkoristili tudi vodilni pri Labattu, ki so vročo 21-letnico povabili k snemanju oglasa. Pam je postala njihov obraz in kmalu je njena podoba krasila lokale in restavracije po vsej Kanadi.

Playboy prvič, do danes pa kar enajstkrat!
Nato se je odločila srečo preskusiti tudi v mestu angelov, Los Angelesu. Leta 1989 je sprejela povabilo na slikanje za kultno revijo Playboy in oktobra istega leta je prvič krasila naslovnico najbolj priljubljene revije za moške. To je bil začetek njenega izjemno uspešnega sodelovanja z alfo in omego Playboya Hughom Hefnerjem, saj je plavolasa Kanadčanka bralce z naslovnice za tem pozdravila še desetkrat, večkrat kot katera koli druga zapeljivka bujnih oblin. Pamela, kapo dol!

Legendarna reševalka iz vode
Playboy je predstavljal Pamelino odskočno desko v svet filma in mode. Njena prva filmska vloga – majhna, pa vendarle – je bila v humoristični nanizanki Home Improvement, ki pa se lahko skrije pred tisto, ki ji jo je ponudil David Hasselhoff. Oblekel jo je v živo rdeče kopalke z globokim izrezom, iz katerega so kar buhtele velike, čvrste, silikonske prsi, ji nadel ime C. J. Parker in ji dodelil delo reševalke iz vode na kalifornijskih plažah. Nanizanka Obalna straža je bila velika uspešnica po vsem svetu, sestavljena večinoma iz prizorov počasnega teka po plaži zapeljivih reševalk iz vode ter zagorelih mišičastih moških teles. Zagotovo imate te podobe še vedno v spominu.

V petih letih (od 1992 do 1997) je s to vlogo prsata dolgolaska postala del sanj moških po vsem svetu. Lepa, vitka, plavolasa, bujnih oblin, sočnih ustnic in velikih oči – Pamela je bila prava ikona seksapila in pohotnosti.

Na krilih televizijskega uspeha se je odločila, da bo posnela tudi prvi film, v katerem bo odigrala glavno vlogo. Morda bi bilo bolje, da bi poslušala nasvet svojega menedžerja, naj vlogo raje odkloni, saj je film Barb Wire pri gledalcih sprožil prej posmeh kot navdušenje. A ni obupala, med letoma 1998 in 2002 je snemala še serijo V. I. P., v kateri je upodobila tajno agentko Vallery Irons. Serija je bila na sporedu štiri sezona le zaradi njenega videza, nikakor pa ne zaradi same zgodbe ali igre, saj je bilo vse skupaj bolj brca v prazno kot kakovostna TV-zabava.

Groza, zmanjšala si je prsi!
Leta 1999 je Pam šokirala mnoge oboževalce, saj je sporočila, da si je dala odstraniti silikonske prsne vsadke. Bo to konec njene kariere, saj je, resnici na ljubo, v veliki meri zaslovela ravno s pomočjo svojih velikih prsi?

Za nameček je marca leta 2002 tudi priznala, da je okužena s hepatitisom C. S hepatitisom se je okužila, ker je uporabljala isto iglo za tetoviranje, kot jo je že pred njo uporabil njen takratni mož Tommy Lee. Bolezen jo je spodbudila k dobrodelni dejavnosti in razširjanju znanja o okužbah s hepatitisom C in virusom HIV. Pri tem je izredno uspešna, saj je pred leti v le osmih mesecih zbrala kar 12 milijonov dolarjev sredstev, več kot katera koli znana osebnost pred njo.

Playboy, majhne vloge, a spet velike prsi
Leta 2002 je v reviji Jane dobila svojo rubriko z naslovom Pam, Honestly, v kateri je bralkam vsak mesec zaupala svoje misli. Leta 2003 se je ponovno vrnila na filmska platna, saj jo je bilo mogoče videti v tretjem delu Filma, da te kap (Scary Movie). Leta 2005, pred začetkom snemanja humoristične nanizanke Stacked, pa se je odločila, da si bo dala spet povečati prsi. Dejala je, da se brez vsadkov v svoji koži ne počuti dobro in da so novejši še večji od tistih, ki si jih je dala odstraniti leta 1999.

Postala je tudi državljanka ZDA, a rodna Kanada kljub temu ni pozabila nanjo. Marca letos je Pamela namreč prejela svojo zvezdo na kanadskem Pločniku slavnih, aprila pa so jo izbrali tudi za voditeljico nagrad juno, ki jih podeljujejo za največje kanadske glasbene dosežke leta. To je bila zanjo vsekakor čast, če vemo, da so do zdaj prireditev vodili le glasbeniki.

Zagrizena borka za pravice živali
Pamela je že vrsto let vegetarijanka, vneta zagovornica pravic živali in ena najdejavnejših v organizaciji PETA. Leta 2001 je objavila tudi protest proti ameriški verigi restavracij s hitro prehrano KFC (Kentucky Fried Chicken), v katerem je zapisala: »To, kar KFC vsako leti stori 750 milijonom piščancev, je necivilizirano in nesprejemljivo. Vsak od nas lahko pomaga to spremeniti. Krutost je krutost in KFC je brezmejno krut. Pozivam k bojkotu vseh njihovih restavracij.« Dve leti kasneje pa se je za oglasno kampanjo PETA celo slekla in nosila le napis: »Raje sem gola, kot da bi nosila krzno.« Bori se tudi proti lovu na tjulnje.

Tommy Lee – poroka, ločitev, poroka, ločitev
Kot da Pameli ne bi bilo dovolj medijske pozornosti že zaradi njene kariere in videza, je stolpce rumenih časopisov polnila tudi z vihravimi razmerji. Le kako mediji ne bi pograbili zgodbe, v kateri se je s tetoviranim Tommyjem Leejem, bobnarjem zasedbe Mötley Crüe, poročila le po štirih dneh poznanstva? Zvestobo sta si obljubila v mehiškem Cancunu  ona je imela na »poročnem obredu« oblečen bikini, on kopalne hlače. Izmenjala si nista niti poročnih prstanov, ampak sta se raje odločila za tetovažo imen.

Slavni videoposnetek njunih posteljnih vragolij
Divja zakonca sta se od začetka zveze neprestano kregala, a sta se vedno znova pobotala, največkrat v postelji, saj sta oba poudarjala, kako imata dober seks in kakšno bogastvo skriva Tommy v hlačah. Postala sta simbol spolne razuzdanosti in pohote 90. let. V njuno spalnico pa so lahko pokukali tudi mnogi drugi, saj so iz njune hiše ukradli domači videoposnetek njunega divjega seksa. Posnetek se je hitro razširil prek interneta in nekateri še danes ironično trdijo, da je prav to Pamelin največji filmski dosežek.

Leta 1996 se jima je rodil prvi sin Brandon, le leto dni kasneje pa je imela Pam dovolj Tommyjevega nasilja in alkoholizma in je zahtevala ločitev. A nista dolgo zdržala narazen. Pobotala sta se in na svet je prijokal še njun drugi sin Dylan.

Tommy, adijo, pozdravljeni drugi!
S Tommyjem spet ni šlo in na sporedu je bila ločitev številka dve. Danes sta prijatelja, čeprav oba trdita, da se, ko se vidita, ne moreta upreti skoku v posteljo. Ko je bila zgodba s težavnim Tommyjem končana, je Pam skočila v razmerje s švedskim manekenom, za mnoge najlepšim moškim na svetu Marcusom Schenkenbergom. Bila sta celo zaročena, a njuna ljubezen se je ohladila.

Na vrsto je nato prišel še en dolgolasi in tetovirani rocker, tokrat Kid Rock, s katerim se tudi dolgo nista mogla odločiti, ali se ljubita ali sovražita. Uradno sta se dokončno razšla leta 2003, neuradno pa … Kdo ve.

Dolga vrsta aferic … Mit ali resnica?
Pameli so pripisovali malo morje moških, s katerimi naj bi se zapletala v kratka, a strastna razmerja. Morda je to le vpliv njenega statusa seksbombe, morda je vse res. Na njenem spisku »ulovov« so tako tudi soigralec iz Obalne straže David Charvet, glasbenik Bret Michaels, igralca Sylvester Stallone in Ben Affleck, deskar Kelly Slater, pevec Fred Durst in nekdanji voznik formule ena Eddie Irvine. Po letu 2003 pa naj Kanadčanka ne bi imela nobene resne zveze več, saj je postala predvsem skrbna mama.

Velikost je pomembna. Veliko je sicer načinov in poti, da ljudje uživajo v spolnosti, a sama sem prepričana, da velikost vso zadevo naredi še lepšo in še bolj sladko.

Ne vem, zakaj me imajo ljudje za neumno. V resnici sem prav bistra.

Ljudje, ki nosijo krzno, smrdijo kot psi, ki so pravkar prišli z dežja, povrhu pa so videti še debeli in ogabni.

Za mojega naslednjega moškega bo zelo težko biti z menoj – moral se bo sprijazniti, da nimam le dveh otrok, ampak tri. Tommy bo namreč vedno del mojega življenja.

Nisem se pogosto drogirala. Še marihuane nisem preveč kadila, saj sem po njej postala tako paranoična, da nisem mogla ugotoviti, ali moram na stranišče ali sem premražena do kosti. Res, prav nič nisem uživala v mamilih.

V srednji šoli mi je neki fant polil majico z vodo in zakričal: »Morda bodo pa zdaj zrasle!«

Biti plavolaska je naravnost odlično. Ker ljudje ne pričakujejo veliko od tebe, jih je zelo lahko presenetiti.

O ničemer ne razmišljam veliko. Živim za sedanjost in gledam le naprej. Ne mislim, kaj se mi je zgodilo včeraj. Preveč razmišljanja me pravzaprav povsem razburi.