Salma, ki je bila odlična gimnastičarka, je bila zahvaljujoč svojemu lepemu obrazu zaščitni znak raznih podjetij: Avon, Revlon, Chopard, Campari. Foto: EPA
Salma, ki je bila odlična gimnastičarka, je bila zahvaljujoč svojemu lepemu obrazu zaščitni znak raznih podjetij: Avon, Revlon, Chopard, Campari. Foto: EPA
Salma Hayek v Fridi
Film o slikarki Fridi Kahlo je bil nominiran za šest oskarjev, dva je film prejel, medtem ko je Salma odšla domov praznih rok. Igralka je na snemanju filma začela kaditi, te razvade pa se še vedno ni odvadila.
Salma Hayek in Henry Francois Pinault
Salma Hayek in Henry Francois Pinault sta se poročila na valentinovo.
Salma Hayek
Salma, ki je znana Unicefova ambasadroka, je znana tudi po boju proti nasiljem nad ženskami in preprečitvijo diskriminacije nad priseljenci. Foto: EPA
Penelope Cruz in Salma Hayek
Z najboljšo prijateljico Penelope Cruz je Salma leta 2006 nastopila v filmu Bandidas. Foto: EPA
Salma in Valentina
21. septembra 2007 se je Salmi izpolnila velika želja. Postala je mati deklice Valentine Palome. Foto: EPA

Mnogi so verjeli, da se igralka ne bo nikoli poročila, a Salma je nepričakovano v 42. letu starosti dahnila da Francoisu Henriju-Pinaultu. Novica o njuni poroki je udarila kot strela z jasnega , saj se je govorilo, da je ljubezenske zgodbe med Francozom in Salmo konec. Salma je spoznala Francoisa leta 2006 na razstavi v Benetkah, marca 2007 sta zaljubljenca objavila zaroko, 21. septembra istega leta pa se jima je rodila hči Valentina Paloma.

Ko so vsi mislili, da se bosta po rojstvu hčerkice zaročenca sprehodila do poročnega oltarja, je ves svet presenetila novica, da je zvezdnica zaroko razdrla. A je na koncu ljubezenska zgodba Salme in Franocisa le doživela srečen konec, saj sta si na valentinovo v družbi ožje družine in prijateljev obljubila večno zvestobo.

Razvajena zvezdnica
Nekateri so trdili, da je Salma dahnila da Francozu zaradi njegovega bogastva. Premoženje 47-letnega milijarderja, ki je vodja modnih hiš Gucci, Yves St. Laurent in Balenciaga, se namreč ocenjuje na astronomskih 18 milijard dolarjev. Težko je verjeti, da se je Salma poročila s Francozom le zaradi denarja, saj igralki tega ni nikoli primanjkovalo: "V otroštvu sem imela vse, kar sem želela. Bila sem razvajen otrok, ki je zime in poletja preživljal na najbolj mondenih krajih."

2. septembra 1966 se je v mestecu Coatzacoalcosu v Mehiki slavni mehiški operski pevki s španskimi koreninami in cenjenemu strokovnjaku za nafto (imel je tudi politične ambicije), Mehičanu z libanonskimi koreninami, Samiju Hayeku rodila hči Salma Valgarma Hayek Jimenez. Družina je živela na veliki nogi, Salma in njen brat Sami, ki je danes priznan oblikovalec, sta odraščala v strogem katoliškem duhu.

Nagajiva Salma in nune
Salma je obiskovala katoliško šolo v Louisiani, kjer je s svojo nagajivostjo in nemirnostjo rušila mir: "Nunam sem počela marsikaj. Nekega dne sem jim premaknila uro za tri ure nazaj, kar je bila kaplja čez rob, zato so me nune z razlogom, da sem neobvladljiva, vrgle iz šole." Mehiška filmska diva je srednjo šolo končala v Houstonu, nato se je vpisala na študij mednarodnih odnosov.

Ugrabitev v študentskih dneh
Študij je zapustila po neljubem dogodku, ki se ji je pripetil v študentskih letih. Salmo so namreč nekega dne, ko je bila na zmenku s fantom, ugrabili. Po devetih urah groženj in po izplačani vsoti denarja so jo ugrabitelji izpustili.

Nestrinjanje s starši glede kariere
Salma se je kljub nestrinjanju staršev odločila postati igralka. S trdim delom je lepotica dosegla, da so jo na začetku kariere, pri 23. letih, ko je nastopila v telenoveli Teresa, razglasili za eno največjih zvezd tv-limonad, po nastopu v najbolj nagrajenem mehiškem filmu Ulica čudes, pa je napočil čas, da se Salma preizkusi v Hollywoodu. Hayekova je na začetku hollywoodske poti spoznala, da Mehičanke lahko v hollywoodskih filmih dobijo le vloge služkinj in prostitutk.

Salma kot Frida Kahlo
Dodatno težavo pa ji je predstavljalo tekoče govorjenje angleškega jezika, kar ji je disleksija še bolj preprečevala. Kljub temu je Salma vztrajala in s pomočjo prijatelja režiserja Roberta Rodrigueza počasi dokazovala svoj igralski talent. Roberto je Salmi na začetku hollywoodske poti ponudil vlogo v filmu Desperado, kjer je nastopila skupaj z Antoniom Banderasom. Vso svojo nadarjenost je pokazala v filmu Frida, za vlogo slikarke Fride Kahlo je bila nominirana za oskarja. Kipca za glavno žensko kljub fantastično odigrani vlogi Hayekova ni prejela.

Sovražnica diet
Salma je znana tudi po svojih oblinah, na katere je zelo ponosna: "Ne morem biti na dieti, saj sem takrat slabe volje." Mehičanka je dodala, da ji je smešno, da dekleta v njej vidijo nedotakljivo lepotico: "Moja lepota se skriva v mojem zadovoljstvu, da sem tisto, kar sem, in ne v lepih bedrih, ki so polna celulita."

Salmo so povezovali z mnogimi moškimi, a o svojem ljubezenskem življenju ni želela igralka nikoli pretirano govoriti. Lepotica je nekaj časa ljubila igralca Edwarda Attertona, z igralcem Joshom Lucasom je bila v zvezi eno leto, pred njim pa je hodila z Edwardom Nortonom, ki je bil eden največjih Salminih ljubezni. Igralca sta hodila štiri leta, Salma je Nortona zapustila, ker mu ni zmogla oprostiti ljubezenske prevare.

Po razdrtju zaroke, dve poroki
"Še vedno čakam moškega, ki si upa več kot jaz," je pred leti odgovorila na vprašanje, kdaj se namerava poročiti. Videti je, da je takega moškega Salma kljub mnogim dvomljivcem le našla. Ljubezen med Francoisom in Salmo je vse močnejša, kar sta pokazala tudi z vnovično poroko v Benetkah, ki so se je udeležili mnogi zvezdniki.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij lepe Mehičanke, poleg tega pa lahko prisluhnete njenemu petju v filmu Desperado.