Adam rocks je najnovejša pridobitev Oplove ponudbe malčkov. Foto: Opel
Adam rocks je najnovejša pridobitev Oplove ponudbe malčkov. Foto: Opel

Poleg uporabne kompaktnosti - trivratni križanec je dolg 3,75 metra - namreč adam rocks ob izdatnem obsegu opreme in tehnologije, ki je v ponudbi že pri navadnem adamu, ponuja še priokus robatosti ter dobro mero pustolovskega duha. Mišičasto podobo zunanjosti pa dopolnjujejo sodobni pogonski agregati, ki jih kljub prostorninski majhnosti odlikuje zmogljivost.

Povsem nov 1,0-litrski trivaljnik
Pri Oplu v ponudbi izpostavljajo novi trivaljnik 1,0 ecotec direct injection turbo, ki zmore 66 kilovatov (90 KM) ali 85 kilovatov (115 KM), pri obeh različicah za prenos moči skrbi šeststopenjski menjalnik. Štirivaljnika 1,2 in 1,4 z močjo 51 kilovatov (70 KM) in 74 kilovatov (100 KM) pa bosta na voljo v kombinaciji z ročnim petstopenjskim menjalnikom.

Čeprav adam rocks ponuja predvsem podobo SUV-ja, pa mu dodatnih 15 milimetrov odmika od tal, v primerjavi s sorodnikom adamom, vseeno zagotavlja malce bolj brezskrben pobeg na gozdne ceste, od katerih je dno vozila odmaknjeno 14 centimetrov.

Po zaslugi zložljive platnene strehe 'swing top' je lahko prostornost nad glavami voznika in sopotnikov tako rekoč neskončna, ko vreme ni najbolj naklonjeno vožnji z neskončnim nebom nad glavami, pa zadnje ščiti posebej zvočno zatesnjen sklop strehe s trojno plastjo in posebnim neoprenskim satovjem na sredini.

Popolna omreženost in povezanost s svetom
Za lažjo izpeljavo pustolovščin in obveščanje sveta o njih pa adam rocks vozniku in sopotnikom ponuja tudi informacijsko-zabavni sistem IntelliLink s številnimi možnostmi multimedijskega povezovanja in uporabe najrazličnejših aplikacij ter z integracijo pametnih telefonov. Pri Oplu se v zvezi s tem ponosno pohvalijo, da je njihov adam trenutno najbolje povezan in omrežen mali avtomobil na trgu.