Foto:
Foto:

Massauda so k sodelovanju povabili, da bi zasnoval avtomobil zunaj veljavnih okvirov v avtomobilski industriji in ponudil rešitev za tri ključne izzive – uporabnost za vsak dan in različne naloge, kombinacijo prilagodljivosti in nizkih stroškov vzdrževanja ter sodoben videz, ki seveda omogoča tudi čedalje bolj trendovsko individualizacijo.

Nastal je prototip ME.WE, ki ga je mogoče hitro prilagoditi za različne naloge, od avtomobila za vsakodnevno osebno uporabo, prek vozila za bolj ali manj aktivno preživljanje prostega časa do uporabnega delovnega sredstva.

Za pogon avtomobila prihodnosti so predvideli elektromotorje, nameščene v kolesih, sklop akumulatorskih baterij je nameščen v dnu vozila, konstrukcija je izdelana iz lahkih materialov, zunanje plošče karoserije pa je mogoče hitro zamenjati in tako povsem spremeniti videz vozila, ki tehta le 750 kilogramov.

Pogonski sklop elektromotorjev omogoča dvokolesni ali štirikolesni pogon, na minimalističnem instrumentnem delu so vozniku na voljo le osnovne informacije o delovanju vozila, osrednjo vlogo informacijsko-zabavnega sistema pa predstavlja pametni telefon.