Bodimo boljši
(4)

Poudarki

  • V 50 letih vozniškega staža še brez prometne nesreče
  • V garaži skriva cadillaca
Alfi Nipič
Alfi Nipič pravi, da brez glasbe ne gre niti v avtomobilu. Tudi po koncertu je prva stvar v avtomobilu glasba. Foto: MMC RTV Slovenija

Dodaj v

Alfi Nipič obljubil, da bo vozil počasneje

Bodimo boljši: Alfi Nipič
4. junij 2017 ob 20:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Legenda slovenske narodno-zabavne glasbe je bila pred časom gost Avtomobilnosti v rubriki Bodimo boljši. Kilometrov za volanom se je nabralo toliko kot pri redko katerem slovenskem vozniku. Je velik ljubitelj avtomobilov in v svoji garaži skrbno čuva legendarni cadillac fleetwood.

"Res je, kilometrov se je nabralo toliko, da bi jih težko izmerili," pravi Alfi Nipič, ki se je med svojo glasbeno kariero in številnimi gostovanji v Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji in Belgiji stalno premikal. "Ogromno sem prevozil. Na mesec sem imel tudi po 21 koncertov, s tem da sem moral včasih na dan prepotovati tudi po 1.000 kilometrov."

Razočaran nad BMW sedmico
Mariborčan je tudi sicer velik ljubitelj avtomobilov. V garaži ima cadillac fleetwood, pod ponjavo, a ga vsake toliko časa "prezrači". Zaupal nam je tudi to, zakaj ga je "razočarala" BMW sedmica: "Izredno sem bil razočaran. Predstavljal sem si BMW z ročnim menjalnikom, imel je pa avtomatskega. Vendar pa sem po enem mesecu rekel, da vozim le še avtomatika."

Alfi Nipič v več kot pol stoletja vozniškega staža še ni imel nesreče, so pa številni prevoženi kilometri pustili posledice tudi na njegovi hrbtenici: "Včasih moram, ko stopim iz avtomobila, najprej nekaj časa stati, preden začnem hoditi. Še dobro, da so današnji avtomobili tudi glede udobja zelo prilagodljivi."

Če ni imel nesreče, pa priznava, da si je nabral 12 kazenskih točk, zato bo v prihodnje previdnejši. In še nekaj je povedal, kako zelo ga moti hitra cesta proti Prekmurju. Zakaj?

Več izveste v arhivski oddaji Avtomobilnosti.

Gr. Pr.
Prijavi napako
Komentarji
valter
# 04.06.2017 ob 21:46
DAbears, včasih je boljše biti tiho
Voly
# 05.06.2017 ob 00:54
Alfi seveda je legenda in to mu priznava žabar iz Ljubljane!
In da pri toliko prevoženih km še ni imel nesreče, je tudi resnično pohvale vredno.
Luka Novak
# 05.06.2017 ob 08:15
Ansambel bratov Avsenik je imel 300 koncertov letno, na koncerte so se vozili z avtomobili po dva člana skupaj. Imeli pa so avtomobile v pravem pomenu besede in vozili s koncerta na koncert po Nemčiji, Avstriji, Švici ...

Na letni ravni so prevozili spoštljivo število km (obstaja tudi film/oddaja, ki natančneje opisuje koncerte, potovanja, način potovanja itd.).

Torej bi bili več kot pravi sogovorniki v oddaji Avtomobilnost, Alfi je s svojimi navedbami skromen.
DAbears
# 04.06.2017 ob 21:10
Legenda ?
Saj se hecate kanede
On brez avsenikov je kot murko ali fredi li nateguje frace
Kazalo