Z Legovim kompletom imamo vsi lahko aston martina in vsi smo lahko James Bond. Foto: Lego
Z Legovim kompletom imamo vsi lahko aston martina in vsi smo lahko James Bond. Foto: Lego

Komplet, ki šteje kar 1.290 kock, želi prikazati eleganco in brezčasnost modela DB5, obenem pa vključuje tudi glavne pripomočke, s katerimi je bil avtomobil opremljen v filmu. Prehod v kockasto obliko je, seveda, pustil sledi na ikonični obliki angleškega kupeja, a nič zato, saj na njem osupne čut za podrobnosti.

Ima vse
Avtomobil ima delujoč pokrov motorja, ki razkriva vrstni šestvaljnik, opremljen pa je tudi s številnimi dodatki, ki jih je mogoče videti v filmu Goldfinger. Tu so denimo vrtljiva registrska tablica, uničevalci pnevmatik na platiščih, ščit za naboje ter skriti brzostrelki, ki se sprožita s potegom prestavne ročice. Seveda ne manka niti sedež za izstrelitev iz vozila, ki deluje tako, da se s pritiskom na odbijač streha pomakne nazaj in naredi prostor za izstrelitev sedeža.

V notranjosti med drugim najdemo delujoč volan, instrumentno ploščo, računalnik za sledenje zlikovcem ter telefon, ki se skriva v voznikovih vratih.

Model, ki meri približno 34 centimetrov v dolžino, odlikuje še nekaj posebnosti, med drugim žičnata platišča in edinstvena ploščica, ki predstavlja aston martinovo masko.

Legov komplet za velike otroke pričakovano ni ravno poceni. V Veliki Britaniji stane 129,99 funta, v Nemčiji 149,99 evra, koliko bo treba zanj odšteti pri nas, pa še ni znano.