Prvi primerek, ki so ga dostavili lastniku v Abu Dabi, naj bi stal več kot dva milijona evrov. Foto: Ferrari
Prvi primerek, ki so ga dostavili lastniku v Abu Dabi, naj bi stal več kot dva milijona evrov. Foto: Ferrari

Ferrari je predstavil prvi primerek posebnega modela sergio. Izdelali jih bodo le šest.
Prvi ferrari sergio je že prispel do lastnika v Združene arabske emirate. To je avtomobilska galerija SBH Royal v Abu Dabiju, kjer ima Ferrari ob dirkališču Yas Marina postavljen tematski park.
Za dizajn so poskrbeli pri slavni italijanski oblikovalski hiši Pininfarina, saj je izdelan v čast šestih desetletij sodelovanja s Ferrarijem. Sergio je bila logična izbira za ime, po Sergiu Pininfarini, sinu ustanovitelja podjetja Battista Pininfarine, ki je zaslužen za dolgoletno partnerstvo z ekskluzivnim italijanskim proizvajalcem športnih vozil.
Dodelani ferrari 458 spider
Sergio je več kot drugi ferrariji. Gre za serijski primerek koncepta, predstavljenega leta 2013 na avtosalonu v Ženevi in izdelanega na osnovi ferrarija 458 spider. Koncept so zdaj dodelati tako, da je legalen cestni avtomobil. Vsak posamezen element je razvit v korist boljšega voznega doživetja, od avtentične odprte strehe, do žarometov v obliki bumeranga in dvobarvne notranjosti.
Najbolj vidne spremembe cestnega primerka v primerjavi z izvirnim konceptom so dodelano vetrobransko steklo, dodelana so tudi ogledala in smerniki iz standardnega 458. Dodali so nov izpušni sistem.
445 kilovatov moči
S ferrarijem 458 si sergio deli 4,5-litrski atmosferski V8 motor z močjo 445 kilovatov pri 9000 vrtljajih v minuti, kar je 135 konjskih moči na liter prostornine in 540 Nm navora pri 6000 vrtljajih v minuti. Pogonski sklop mu omogoča, da z mesta do 100 km/h pospeši v treh sekundah.
Pininfarina dosmrtni senator
Podjetje Pininfarina se je specializiralo predvsem za oblikovanje športnih modelov avtomobilov za glavne svetovne proizvajalce. Že vse od sredine prejšnjega stoletja oblikujejo skorajda vse ferrarije. Uspešni so tudi pri oblikovanju vlakov, pred leti pa so sodelovali tudi s slovenskim izdelovalcem bele tehnike Gorenjem. Leta 1930 je podjetje ustanovil Battista Pininfarina, ime pa je v svet, predvsem po zaslugi sodelovanja s Ferrarijem, ponesel njegov sin Sergio Pininfarina. Leta 2005 je bil zaradi svojih zaslug za italijansko gospodarstvo imenovan za dosmrtnega senatorja.