Ford fusion sport je novost v ponudbi modela fusion, ki ga v Evropi poznamo pod imenom mondeo. Foto: Ford
Ford fusion sport je novost v ponudbi modela fusion, ki ga v Evropi poznamo pod imenom mondeo. Foto: Ford

Čeprav se je pri nas prodaja nove generacije Fordovega mondea šele dobro začela, pa je njegov ameriški sorodnik, fusion, ki so ga v ZDA predstavili pred štirimi leti, že prenovljen.
Prenova ni bila obsežna. Prenovljeni model, predstavljen na salonu v Detroitu prinaša nekoliko drugačno zunanjost, vključno z na novo oblikovanimi blatniki, rahlo spremenjeno masko motorja, spremenili so tudi žaromete, dodelali potovalno kabino in ga tudi tehnično nadgradili. Tako prinaša tretjo generacijo zabavno-informacijskega sistema sync z novo grafično podobo ter naprednim radarskim tempomatom in sistemom za prepoznavanje pešcev.
Tudi športna različica z V6-motorjem
V ospredju predstavitve v Detroitu je bila športna različica fusion sport z 2,7-litrskim biturbo šestvaljnim ecoboost motorjem, ki zmore 239 kilovatov moči in 474 Nm navora. Pri Fordu so priznali, da so se odločali tudi med oznakama ST in RS, ki krasi njihove športne različice, a so se na koncu odločili za ime fusion sport.
Športna različica ima prilagodljive blažilnike, izboljšan in posebej umerjen šeststopenjski samodejni menjalnik, ki je po zgledu na avtomobile znamke Jaguar vrtljiv, pogon na vsa štiri kolesa, 19-palčna lahka aluminijasta platišča, zatemnjeno zračno režo na motorni maski, športni izpušni sistem z dvojnim zaključkom in spojler na zadku.