Avtomobilnost
(6)

Dodaj v

Jernej Kuntner, Alenka Tetičkovič, Jan Bučar hudomušno o laganju policistom

V deveti oddaji Avtomobilnost na TV SLO 2
18. november 2014 ob 15:14,
zadnji poseg: 18. november 2014 ob 15:47
MMC RTV SLO

Zakaj se Slovenci pred policistom ves čas pretvarjamo, sprenevedamo, mu celo lažemo v obraz? Zakaj je to tako samoumevno in na neki način že skoraj družbeno sprejemljivo?

Zakaj to počnemo, zakaj je tako težko priznati lastne napake, zakaj se na vsak način skušamo izogniti kazni? Odgovore vam povemo nocoj v Avtomobilnosti ...

Zanimivo, da pri izgovorih nismo posebej prepričljivi, banalnost izgovorov so nam v oddaji zaigrali dramski igralci, ki nastopajo v predstavi Emil in detektivi.

Igralci bodo zaigrali komedijo, realnost pa je veliko bolj tragična. Poplave niso zalile zgolj domov, ampak tudi številne avtomobile. Kaj z njimi? Jih je mogoče popraviti?

Predstavljamo vam tudi dva povsem nova avtomobila in oba sta za svoji znamki neka druga zgodba. Z modelom 500X se Fiat dobrika bolj razvajenim, zahtevnejšim kupcem, polega tega je to prvi fiat z Jeepovo pogonsko tehniko. Z enoprostorskim modelom 218d active tourer pa se BMW spušča v boj za kupce, ki se doslej za to bavarsko znamko sploh niso zanimali. Poleg družinske oblike ima novi BMW pogon na prednji par koles, tudi to je novo poglavje.


K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Miha Merljak
Ko nas policist ustavi zaradi prekrška, se takoj začnemo izmikati kazni. Zakaj je tako težko sprejeti odgovornost? Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Jernej Kuntner, Jan Bučar, Alenka Tetičkovič in drugi dramski igralci, ki nastopajo v predstavi Emil in detektivi, so nam hudomušno predstavili vso ironijo izgovorov pred policisti. Foto: MMC RTV SLO
Kam s poplavljenimi avtomobili? Jih je vredno popravljati? Foto: MMC RTV SLO
Predstavljamo Fiatovega malega terenca, ki nagovarja zahtevnejše kupce. Zanje se bo boril z Jeepovim pogonom. Foto: MMC RTV SLO
Preizkusili smo prvega BMW-jevega enoprostorca, in to takšnega s pogonom na prednji par koles. Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Prijavi napako
Komentarji
Buldog
# 18.11.2014 ob 18:03
Ker so le redki zmožni priznat lastno napako in prevzeti posledice zanjo.
thetilko
# 19.11.2014 ob 10:57
Od kdaj otroci lahko vozijo avte? Ali je to otroska oddaja?

Moralni nagovor na zacetku s primerjavami s simpanzi zali geldalce. Poden od dialogov. Avtomobilske oddaje morajo biti kul ne pa spominjat na uro predavanja o drogah v petem razredu osnovne sole.
kaj_kaj?
# 18.11.2014 ob 16:59
Mogoče zato, ker je policist inkasant?
Kemik
# 19.11.2014 ob 18:52
Tole je bilo pa včeraj zanimivo. ;) Čimveč takšnih vložkov, res je zanimivo izpadlo.
djadja
# 19.11.2014 ob 10:20
To se ljudje izgovarjajo, in pravilno jih podpiram ker so so za volanom Zelo zmedeni in upravičeno.
Vsakodnevno se vozim po odseku ceste regionalne kjer je omejitev 90 km/ (beri: medkrajevne), na njej sem naštel 22 znakov za omejitev hitrosti odsek ceste je dolg cca 11 kilometrov.
zofija1
# 18.11.2014 ob 18:24
Kuntner??????????????ne, no
Prometna etika
link
Kdo je odgovoren, da se otroci vozijo brez jahačev?
6
8. april 2016 ob 19:42 V akciji Osnovna šola varne vožnje smo trčili ob dve za našo družbo tipični težavi, ki pogosto predstavljata največjo oviro za to, da bi se lahko pomanjkljivosti odpravile.
Več novic ...
BMW
link
Popolnoma nov in še bolj dinamičen BMW X4
16
16. februar 2018 ob 07:35 BMW X4 je dobil naslednika. S tem BMW-jev srednje velik športnoterenski kupe stopa v korak z novim X3, iz katerega izhaja. V primerjavi s predhodnikom ga odlikuje še bolj dinamičen videz.
Več novic ...
Fiat
Jeep
link
Bo »baby jeep« dobil zeleno luč?
11
25. januar 2018 ob 08:58 Pri Jeepu naj bi zelo resno razmišljali o proizvodnji novega majhnega terenca, ki bi se uvrstil pod sedanji vstopni model renegade.
Več novic ...
Mercedes-Benz
link
Prenova za bolj uživaška modela razreda C
11
22. marec 2018 ob 07:24 Mercedes je pred premiernim nastopom na avtomobilskem salonu v New Yorku pokazal prenovljeni kupe in kabriolet razreda C. Oba prinašata elegantne estetske popravke, novo tehniko in nadgrajeno opremo.
Več novic ...
Volvo
link
Po vzoru večjega brata
14
25. februar 2018 ob 08:47 Čas je za novi volvo V60, ki se predstavlja z obliko večjega brata V90, s hibridno tehnologijo in najnovejšimi varnostnimi sistemi. Volvo je razkril novo generacijo modela V60.
Več novic ...
Kazalo