Pri Mercedesu poudarjajo, da bo njihova luksuzna znamka ponujala več možnosti prilagajanja različnim okusom potnikov. Foto: Mercedes-Benz
Pri Mercedesu poudarjajo, da bo njihova luksuzna znamka ponujala več možnosti prilagajanja različnim okusom potnikov. Foto: Mercedes-Benz

Pred najavljenim luksuznim modelom razreda S pullman, nameravajo pri Mercedesu še novembra javnosti razkriti razred S maybach.
Pri Mercedesu so oživili luksuzno znamko Maybach, ki so jo ukinili leta 2012. Najprej bodo na avtosalonu v Los Angelesu pokazali z maybachovim pridihom, v smislu poudarjanja luksuza z izbranimi materiali, kot so les, aluminij, najboljše usnje, izboljšan razred S600. Poimenovali so ga mercedes-maybach S600.
Daljši za več udobja
V primerjavi s klasičnim mercedesom razreda S so ga raztegnili za dodatnih 20 centimetrov, na 5,45 metra, z medosno razdaljo 3,36 metra. To pomeni, da je prostornejši od nekdanjega modela maybach 57.
Avtomobil bo poganjal 6,0-litrski V12 motor s 390 kilovatov moči in 830 Nm navora. Na prodaj naj bi bila tudi različica S500 maybach z V8 motorjem in S400 s štirikolesnim pogonom 4matic.
Mešal bo štrene Rolls-Royceu
Prodajati ga bodo začeli poleti 2015, v primerjavi s klasičnim razredom S pa naj bi bil od 15 do 20 tisoč evrov dražji. Nemci nameravajo z njim konkurirati modelom, kot sta rolls-royce ghost in bentley flying spur.
Maybach je iz sveta avtomobilizma poniknil leta 2012. Odločitev vodij pri Daimlerju, matični družbi Mercedes-Benza, ni bila nepričakovana, saj so imeli več let izgube. Leta 2010 so tako prodali le 157 maybachov, petnajstkrat manj, kot je bila prodaja Rolls-Roycea. Takrat so pri Daimlerju dejali, da bo mesto modelov 57 in 62 zasedla podaljšana različica modela S pullman.