Limuzinski razred A je za 13 centimetrov daljši od kombilimuzine. Foto: Mercedes-Benz
Limuzinski razred A je za 13 centimetrov daljši od kombilimuzine. Foto: Mercedes-Benz

Potem ko je Mercedes aprila predstavil limuzino razreda za kitajski trg, ki v oznaki nosi črko L, je zdaj za staro celino ter za trge čez lužo predstavil še njeno krajšo izvedbo.

V primerjavi s kitajsko različico ima ta seveda krajšo medosno razdaljo, ki namesto 2,79 metra meri 2,73 metra oziroma enako kot pri petvratnem modelu. Mercedesova nova najmanjša limuzina v dolžino meri 4,55 metra oziroma 13 centimetrov več kot petvratni model, kar pa so oblikovalci uspešno skrili v lepo zašiljenem zadku. Merski prirastek ji prinaša večji prtljažnik, ki v osnovni postavitvi meri 420 litrov.

Kot pri kombilimuzini
Notranjost ima pričakovano vse glavne lastnosti petvratnega modela razreda A, vključno z barvnim zaslonom namesto klasičnih merilnikov pri vseh različicah ter vmesnikom MBUX, ki serijsko prinaša 17,8-centimetrski (7-palčni) ali 26-centimetrski (10,25-palčni) zaslon za doplačilo. Za doplačilo bo med drugim na voljo tudi ambientna osvetlitev s 64 barvanimi odtenki.

Pri varnostnih pripomočkih velja omeniti prilagodljiv tempomat, sistem za samodejno zaviranje v sili ter sistem za vzdrževanje vozila znotraj voznega pasu.

Od petvratne izvedbe bo limuzina prevzela tudi motorje. To pomeni, da bosta zanjo sprva na voljo 1,4-litrski bencinar s 120 kilovati (163 KM) in oznako A200 ter 1,5-litrski turbodizel, ki zmore 85 kilovatov (116 KM) in nosi oznako A180 d.