Igralec je povedal, da je trenutno preveč zaposlen, da bi imel čas razmišljati, kako se počuti ob vstopu v drugo polovico stoletja. Foto: EPA
Igralec je povedal, da je trenutno preveč zaposlen, da bi imel čas razmišljati, kako se počuti ob vstopu v drugo polovico stoletja. Foto: EPA
Brad leta 1999 na premieri filma Klub golih pesti. Ob njem sta igralca Edward Norton in Helena Bonham-Carter. Foto: EPA
Brad je v seriji intervjujev med promocijo filma Moneyball leta 2011 povedal, da namerava pri petdesetih igralski poklic obesiti na klin, vendar nič ne kaže, da bo to res storil. Trenutno namreč snema nov film z naslovom Fury. Foto: EPA
Brad in visoko noseča Angelina leta 2008. Foto: EPA

William Bradley "Brad" Pitt se je rodil 18. decembra 1963 v Oklahomi. Med šolanjem je bil zavzet športnik, sodeloval pa je tudi pri šolskih dramskih uprizoritvah in muzikalih. Na univerzi v Misuriju je študiral novinarstvo, vendar pa ni nikoli dokončal študija. Preselil se je v Los Angeles in se začel učiti igranja.

Najprej mu je uspelo dobiti nekaj bolj neopaznih vlog v televizijskih serijah, med zvezde pa ga je izstrelil film Thelma in Louise, po katerem je postal znan kot privlačen kavbojski štopar. Prelomno zanj je bilo leto 1992, ko je izšel film Reka poje mi, v katerem je imel prvo veliko vlogo. Sledile so uspešnice Intervju z vampirjem, Jesenska pripoved in Sedem, leta 1995 pa je prejel prvo nominacijo za oskarja in nagrado zlati globus za najboljšega stranskega igralca za vlogo v filmu 12 opic.

Za zlati globus je bil nominiran še leta 2006 za film Babilon, leta 2008 za glavno vlogo v filmu Nenavaden primer Benjamina Buttona in leta 2011 za vlogo v filmu Moneyball - za zadnja dva je prejel tudi nominaciji za oskarja, vendar nobene od nagrad ni pobral.

Eden izmed najpomembnejših filmov, ki jih je Brad posnel, je brez dvoma tudi akcijska romantična komedija Gospod in gospa Smith, na snemanju katerega je spoznal igralko Angelino Jolie.

Ljubimkal z igralskimi kolegicami
Brad se že od začetka svoje kariere zapleta z igralskimi kolegicami. Med drugim je bil v zvezi z Robin Givens, Christino Applegate, Jill Schoelen in Juliette Lewis. Njegova prva velika ljubezen je bila Gwyneth Paltrow, ki jo je tudi zaprosil za roko. Spoznala sta se na snemanju filma Sedem leta 1994, razšla pa sta se tri leta pozneje.

Leta 1998 je Pitt spoznal zvezdnico serije Prijatelji in veliko ljubljenko ameriškega občinstva Jennifer Aniston, kateri je večno zvestobo obljubil leta 2000 na zasebnem obredu v Malibuju. Zvezdnika sta dolgo veljala za popoln par, vse dokler ni igralec leta 2005 na snemanju Gospod in gospa Smith spoznal Angeline.

Aprila 2005, mesec po tem, ko je Anistonova vložila zahtevo za ločitev, so mediji objavili fotografije njega in Joliejeve na plaži v Keniji, kar je dokončno potrdilo govorice o Pittovi novi romanci. Oktobra istega leta sta se Brad in Jen uradno ločila, 11. januarja 2006 pa je Angelina za revijo People povedala, da pod srcem nosi Pittovega otroka.

Številni so novi par obsojali, Brada, ker je Jennifer varal z 12 let mlajšo Angie, njo pa, ker naj bi ga zapeljala. Vendar pa sta zvezdnika kmalu dokazala, da ne gre le za romanco, ampak se v zvezo podajata resno. Mediji jima že od začetka zveze sledijo na vsakem koraku, saj veljata za najbolj slaven hollywoodski par, tako da sta si prislužila celo skupen naziv - Brangelina.

Leta 2006 je Brad posvojil dva Angelinina otroka, Maddoxa iz Kambodže in Zaharo iz Etiopije. Maja 2006 sta dobila prvega biološkega otroka, hčerko Shiloh. Leta 2007 je par posvojil še Paxa iz Vietnama, na filmskem festivalu v Cannesu leta 2008 pa je Angelina potrdila, da pričakuje dvojčka. Sina Knoxa in hčerko Vivienne je s pomočjo carskega reza rodila 12. julija 2008 v Nici. Prve fotografije dvojčkov sta kupili reviji People in Hello! za 14 milijonov dolarjev, kar je najvišja vsota za fotografije slavnih osebnosti vseh časov. Denar sta Angelina in Brad podarila lastni dobrodelni organizaciji Jolie/Pitt.

Par se kljub dolgoletni zvezi nikoli ni poročil. Kot je dejal Brad, "usodnega koraka" ne nameravata narediti, dokler v ZDA ne bodo legalizirali porok istospolno usmerjenih parov. Kljub temu pa so se že večkrat pojavile govorice, da sta si večno zvestobo obljubila daleč od oči javnosti, nazadnje so mediji o tem pisali oktobra letos.