Pri Forbesu zvezdnike na lestvico uvrščajo glede na njihov zaslužek in trenutno slavo. Brad Pitt je imel letos obojega premalo. Foto: EPA
Pri Forbesu zvezdnike na lestvico uvrščajo glede na njihov zaslužek in trenutno slavo. Brad Pitt je imel letos obojega premalo. Foto: EPA

Pri Forbesu so tako že danes objavili pojasnilo, zakaj se na jutrišnjem seznamu ne bo znašlo kar nekaj znanih imen - poleg spremljevalca Angeline Jolie boste tako na primer na lestvici najvplivnejših zvezdnikov zaman iskali tudi pevki Adele in Britney Spears ter igralca Johhnyja Deppa in Taylorja Lautnerja.

Razložili so, da zvezdnike na seznam uvrščajo glede na njihov zaslužek in priljubljenost, ocenjevano obdobje pa je med lanskim in letošnjim junijem.

Kriv je World War Z
"Lestvica Celebrity 100 temelji na zaslužku in slavi med junijem 2012 in junijem 2013. V tem času je Brad Pitt po ocenah zaslužil 17 milijonov dolarjev, kar je manj od drugih igralcev, ki so se uvrstili na seznam. Tudi njegov 'koeficient slave' pa ni bil dovolj visok, da bi odtehtal njegove relativno majhne prihodke," so zapisali pri Forbesu.

Dodali so, da je Pittova najnovejša velika uspešnica World War Z , ki se je pravkar začela vrteti v kinematografih, po dveh letih prvi večji film, v katerem je zaigral 49-letni zvezdnik - njegov Zmagovalec (Moneyball) namreč nosi letnico 2011. Takoj po tem pa se je Pitt posvetil snemanju World War Z, ki je bil precej težak projekt, saj so morali večkrat snemati posamezne prizore in vmes spremenili tudi konec.

Pitt je pri filmu sodeloval tudi kot producent, zato se je moral povsem osredotočiti na ta projekt, kar ga je umaknilo z "radarja" javnosti in posledično tudi z letošnje lestvice najvplivnejših zvezdnikov, so pojasnili pri Forbesu.