Ana in Igor sta si zvestobo obljubila v soboto, kmalu pa bosta postala tudi starša. Foto: Dejan Nikolič
Ana in Igor sta si zvestobo obljubila v soboto, kmalu pa bosta postala tudi starša. Foto: Dejan Nikolič

"Poroka je stekla gladko in brez kakršnega koli spodrsljaja, tudi vreme je bilo naklonjeno," je dejala mladoporočenka in dodala, da si bo sama dogodka zapomnila predvsem zato, ker je imela ob sebi ljudi, ki jih ima najraje.

V zakon sta z Igorjem Pirkovičem, urednikom tedenske oddaje Tednik, stopila brez medijske pozornosti, čeprav, kot priznava voditeljica oddaje Dobro jutro, je bilo za to veliko zanimanja. "In brez sponzorjev, ki da naj bi mi finančno 'pokrili' poroko, o čemer sem se sproti seznanjala iz rumenega tiska. Zdaj lahko ob tem zamahnem z roko, važno je le, da se mi je 'zgodil' ta dragocen dogodek, ki ga bom v sebi nosila za vedno," je še dejala.

Dobitnica viktorja za obetavno medijsko osebnost še pravi, da časa za poročno potovanje ni, saj sta se poročila ravno dva dni pred začetkom nove sezone oddaje Dobro jutro.

Ker bodo rdeča nit nove sezone omenjene oddaje tudi poroka, mladoporočenci ter nosečnost, rojstvo in materinstvo, nas je zanimalo, ali je imela tudi Ana, mladoporočenka in bodoča mamica, prste vmes pri izbiri teh tem. Tavčar Pirkovičeva odgovarja, da je to morda bolj naključje, verjame pa, da ji bodo nedavno pridobljene izkušnje prišle zelo prav: "Še posebej zanimivo bo pripravljati rubriko za mlade mamice, z veseljem ji bom sledila."

Sama poroko in materinstvo dojema zelo osebno. "In občuteno," dodaja. "Ne enega ne drugega ne povezujem s službo; ko sem na televiziji, sem voditeljica, zasebno imam druge vloge. Niti nimam občutka, da bi bila zaradi materinstva v karieri ob kaj prikrajšana. Ravno nasprotno, fascinantno je opazovati in doživljati žensko biologijo in najlepše se je tej ženstvenosti prepustiti," je še dejala.