April je na Emi predstavila nadaljevanje dveh preteklih singlov Sam boš šel domov in Ne bi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
April je na Emi predstavila nadaljevanje dveh preteklih singlov Sam boš šel domov in Ne bi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Raay in April
April in Raay tudi po Emi nadaljujeta njuno sodelovanje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ladadiej in April

V superuperfinale letošnje Eme se je poleg 19-letne Maje Keuc, ki je slavila s 28.908 vašimi glasovi, uvrstila 20-letna Domžalčanka April, ki je na koncu prejela 11.993 glasov.

"Nisem se niti zavedala, ali je to res," je pevka opisala vznemirjenje, ki jo je obdalo, ko je izvedela, da je prva superfinalistka letošnje Eme.

Skupaj z ustvarjalcem Ladadidej Raayem sta nekaj dni pred Emo v medijih povedala kar nekaj "krepkih" glede strokovne žirije in se na koncu tudi opravičila za izrečeno. "Ne vem, kaj je komisiji na glavo padlo, ampak očitno se stvari razvijajo naprej," je povedal Raay, takoj po razglasitvi zmagovalke letošnje Eme. "Oprosti, žirija, če sem si mislila kaj napačnega," se je opravičila tudi April.

Avtor glasbe, besedila (skupaj z Eriko Mager in Francijem Tepino) in aranžmaja je priznal, da skladbe ni napisal za Emo, pač pa za April. "Pisali smo jo zato, da bo še en radijski hit. Ne zanima nas rezultat na Emi, zanima nas samo 'airplay'. Zanima nas to, ali bo skladba uspešnica. In se mi zdi, da je to napaka, če jo delaš z namenom, da boš kje uspel," je priznal Raay, da je bila Ladadidej narejena kot naslednica Sam boš šel domov in Ne bi.

Ladadiej in April