April in njena ekipa zatrjujeta, da napaka ni bila namerna. Foto: Print Scrn You Tube
April in njena ekipa zatrjujeta, da napaka ni bila namerna. Foto: Print Scrn You Tube
April in Nika Zorjan
Pevka je pretekli četrtek skupaj z Niko Zorjan predstavila svoj videospot za angleško različico pesmi. Foto: MMC RTV SLO
April in njena tipkovnica
April je vzbujala domišljijo že ob njenem nastopu v Misiji Evrovizija. Foto: Žiga Culiberg

A veliko bolj kot o novici o novem videospotu in sami glasbi so se slovenski mediji razpisali o nekajsekundnem izseku, kjer April prikazuje več, kot je bilo načrtovano. "Želela bi si, da bi vsi pograbili novico, ko izdam nov singel, ko posnamem video, ko plezam po vrhovih glasbenih lestvic, ko izvedem 'song unplugged' v živo ... A dejstvo je, da je to šovbiznis, in to sem sprejela," je dejala glavna protagonistka videospota za MMC.

Pisanje medijev je ni razžalostilo, temveč fasciniralo, "da je izpadlo kot škandal zaradi manj kot polsekundnega spodrsljaja v enem izmed kadrov". "Nekaj časa je bilo obdobje pevcev, za katere nismo niti vedeli, kako pojejo, kaj šele, da bi poznali njihove pesmi, pa so se dogajale take afere - hvala bogu, taki vedno težje sprožijo kar koli in to je na neki način dobro! S tem se tolažim. Čeprav se zdaj nimam kaj več tolažiti, šok je mimo. Je pa vedno malce nerodno mimo tiste minutaže," se je še dopolnila April.

Da ni bilo načrtovano, je zatrdil tudi avtor skladbe Raay. "Mi smo videospot pregledali 4.831-krat in ni mogoče, da bi to namenoma spregledali," je dejal Raay ter dodal, da so že zamenjali televizijsko različico videospota. Na spletu videospota niso menjali, saj je bil, kot je dejal, naložen prek španske založbe.

Znameniti nastop na Super Bowlu
Afere "Nipplegate" sicer niso novost v glasbenem svetu. Najbolj razvpito sta povzročila pevca Janet Jackson in Justin Timberlake na Super Bowlu leta 2004. Spomnimo - velika afera se je zgodila februarja leta 2004, ko sta med polčasoma v ZDA izredno priljubljenega Super Bowla v duetu nastopila že omenjena Janet in Justin.

Temnopolta pevka je bila oblečena v tesno usnjeno obleko, med nastopom, ki si ga je ogledalo več kot 90 milijonov ljudi, med njimi veliko otrok, pa jo je Justin zgrabil in ob prepevanju besedila "gonna have you naked by the end of this song" ("do konca pesmi te bom imel slečeno") odtrgal del obleke. Ob tem se je prikazala njena gola desna dojka, bradavico pa je pokrivala le srebrna zvezda. Afera se je nadaljevala celo na sodišču, potem ko je več mesecev polnila rumene medije.

Jacksonovi afera ni pretirano pomagala pri njeni nadaljnji karieri. Njen prvi album po Super Bowlu Damita Jo ni bil dobro sprejet pri kritikih, predvsem na račun incidenta. Prav nič bolje se ni godilo naslednjemu albumu 20 Y.O., ki so ga kritiki sicer bolje sprejeli. Sčasoma so njeni videospoti izgubili prostor na kanalih, kot sta MTV in VH1 (razen v primeru obujanja spominov na "dobre stare čase"). Timberlake je po Super Bowlu osvojil dva grammyja, toda nato je obesil svojo glasbeno kariero na klin in se posvetil igralstvu. Leta 2006 je objavil album FutureSex/LoveSounds in nadaljeval pojavljanje na velikih platnih.

Sporni kader so zamenjali
Režiser Niko Karo in preostala produkcijska ekipa je v tem času že zamenjala "razvpiti" kader v videospotu, ki ga April pošilja na televizijske postaje. Prav tako pa se kader ne pojavi v slovenski različici skladbe.