Novopečena starša. Foto: BoBo
Novopečena starša. Foto: BoBo

Matija je na svojem profilu na Facebooku pred dobrimi osmimi urami objavil fotografijo visoko noseče Marije v ljubljanski porodnišnici in ob njej zapisal: "Zadnji trenutki pred."

Marija, slovenska rekorderka v troskoku in četrta vseh časov v dvoranah, je še pred rojstvom izjavila, da se namerava po porodniškem dopustu vrniti k skakanju, vendar je vse odvisno od tega, kako bo okrevala po poškodbi stopala, zaradi katere je prestala zahtevno operacijo.

Šestakova z dekliškim priimkom Martinović se je rodila 17. aprila 1979 v Kragujevcu (Srbija). Po poroki z Matijo Šestakom, slovenskim rekorderjem na 400 m, je 13. julija 2002 dobila slovensko državljanstvo, za Slovenijo pa na velikih tekmah nastopa od leta 2007. Predtem nekaj časa ni tekmovala in je zaradi težav s hrbtom tako rekoč že končala kariero. Na novi atletski poti jo v trenerski vlogi vodi njen mož Matija.

Marija je slovenska rekorderka v troskoku tako v dvorani (15,08 m) kot na prostem (15,03 m). Na SP-ju leta 2007 v Osaki je bila peta, na svetovnem dvoranskem prvenstvu leta 2008 v Valencii je osvojila bronasto medaljo in bila nato avgusta tega leta šesta na olimpijskih igrah v Pekingu. Leto dni pozneje je na dvoranskem EP-ju v Torinu osvojila srebrno odličje in imela tedaj znova težave s hrbtom. Te so ji preprečile treninge in tekmovanja, po zdravstvenih posegih in rehabilitaciji pa se je znova prebila v svetovni vrh. Srebrna je bila na dvoranskem EP-ju v Torinu leta 2009 in finalistka na lanskih OI v Londonu. Zaradi raztrganine tetive, ki drži stopalni lok, so jo januarja letos operirali in tedaj je tudi izvedela, da je noseča. Dejala je, da se bo na tekmovališča še vrnila in se bo skušala pripraviti že za poletno sezono 2014.

Že na začetku avgusta je prvič očka postal tudi drugi vrhunski slovenski športnik in najboljši jadralni olimpijec doslej. Vasilij Žbogar in njegova žena Maja sta dobila sina Talina.