Babačić se oddaje že zelo veseli. Foto: MMC RTV SLO/Katarina Rožanc
Babačić se oddaje že zelo veseli. Foto: MMC RTV SLO/Katarina Rožanc

Radio je moje hrepenenje. Trenutno mi je bližje. Rad diham eter.

Esad Babačić

Zakaj Hotel Romantika bo Esad razložil v prvi oddaji, ki bo na sporedu 5. oktobra. Takrat bo gostil Francoza, ki že deset let živi v Sloveniji in bo s poslušalci delil svoje izkušnje. Glasbo bo v veliki večini izbral gost, nekaj pa bo prispeval tudi Babačić. V drugi oddaji pa bo gost slovenski režiser Andrej Košak, ki bo spregovoril o multikulturnosti.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Oddaja Hotel Romantika bo na sporedu prvega programa Radia Slovenije vsako sredo med 21.00 in 22.00. "Receptor" Esad obljublja, da bo v njej veliko poezije, dobre glasbe ter zanimivih gostov iz domovine in sveta. Kako pa gresta skupaj poezija in punk, so ga vprašali v klepetalnici tisti, ki ga poznajo tudi kot člana zasedbe Via Ofenziva.

Poezija, punk in košarka z roko v roki
"Brez poezije, vsaj v mojem primeru, ne bi bilo glasbe, kakršno je izvajala Via Ofenziva. Ko sem pisal tekste za bend, sem že pesnil, le da tega nisem takoj vedel. Poezija mora imeti tudi sporočilnost, vsaj zame. Punk pa je temeljil na tem ..." je razložil voditelj, ki se bo prav zdaj vrnil na koncertne odre. Ta konec tedna bo s skupino nastopili v Škofji Loki, kjer bodo predstavili tudi nekaj novih pesmi.

"Dolga leta se skoraj nismo slišali, ko pa smo enkrat spet staknili glave, je bilo takoj jasno, da smo ostali veliki prijatelji, kar je predpogoj za obstoj skupine. Tako kot pri košarki," je ponovno združenje Vie Ofenzive pojasnil Babačić in napovedal: "Pomladi pa bo nov CD, no ja, skoraj nov."

Prav tako kot poezija je v Esadu že od nekdaj tudi košarka, njegov najljubši šport: "Poezija je odprta improvizaciji, do neke mere tudi košarka. Obe gresta iz pleksusa in srca ..." Temu primerno je tudi spremljal evropsko prvenstvo v košarki, vendar z nastopom naših fantov ni bil zadovoljen. "Z igro nisem bil najbolj zadovoljen. Tudi selektor bi lahko storil več, vsaj poskusil bi lahko," je pokomentiral.

Z oddajo Hotel Romantika se je Babačiću sicer uresničila velika želja o lastni oddaji na radijskih valovih. Delo na televiziji je že preizkusil, delal je za Tednik in imel svojo rubriko Šport in čas v oddaji Tistega lepega popoldneva, zdaj pa je na vrsti radio. In kot pravi, mu je ta precej bližje kot televizija: "Radio je moje hrepenenje. Trenutno mi je bližje. Rad diham eter."

Radio je moje hrepenenje. Trenutno mi je bližje. Rad diham eter.

Esad Babačić