Dnevna soba vile, ki jo prodaja Udrih. Foto: Realtor
Dnevna soba vile, ki jo prodaja Udrih. Foto: Realtor
Beno Udrih
V soboto je dosegel največ točk v sezoni. Foto: Reuters

Oglas je objavila nepremičninska agencija Realtor, ki je poudarila, da je Udrih v svoji karieri NBA-jevca zaslužil že več kot 30 milijonov zelencev, kar pomeni, da si je lahko izbral praktično katero koli nepremičnino v "obljubljeni deželi".

Čeprav Seattle nima moštva v ligi NBA, pa sta se Udrih in njegova takratna žena, Američanka Michelle Wiley Udrih, leta 2013 odločila za nakup čudovite hiše ob jezeru Washington v Seattlu. Razlog: iskala sta idealen kraj, da bi svoj čas razdelila med Evropo in ZDA. Michelle, ki sicer prihaja iz Floride, in Beno sta se lani ločila, to pa bi bil lahko tudi razlog, da Udrih zdaj prodaja njuno nekdanje domovanje.

32-letni Udrih je kariero v najmočnejši ligi na svetu začel leta 2004 kot član San Antonio Spursov, trenutno pa je član moštva Memphis Grizzlies. Prav v soboto je odigral tekmo sezone, saj je ob zmagi nad Utahom dal kar 20 točk.

Hišo v Seattlu prodaja za 6,55 milijona dolarjev (6,2 milijona evrov), v prestižni soseski Washington Park pa živi tudi več drugih slavnih in premožnih, med drugim tudi izvršni direktor verige kavarn Starbucks, Howard Schultz. Hiša, ki se je Udrih želi "znebiti", je bila zgrajena leta 2012, in se razteza na približno tri tisoč kvadratnih metrih. V njej je poskrbljeno za vse udobje, saj so lastniku na voljo velika spalnica, fitnes, rustikalna kuhinja in domači kino, v vsakem trenutku pa se odpira pogled na jezero pod njo. Glede na fotografije prostorov kupca verjetno ne bo težko najti.

Foto: Realtor