Državni zbor so zasedli otroci. Foto: RTV SLO
Državni zbor so zasedli otroci. Foto: RTV SLO

Alenka, Luka in Vinko – tri imena, trije znanci gledaliških in televizijskih odrov. Vsak s svojo potjo bodo razpletali niti o temah po izboru voditelja Jožeta. Alenka Tetičkovič je gledališka igralka, ki je najbolj ponosna na vlogo mame. Igra v Lutkovnem gledališču Ljubljana, pred leti pa smo jo občudovali kot Franjo v Naši mali kliniki. Vinko Šimek – Jaka Šraufciger najbolj znani izvijač na svetu, ki je pred kratkim izdal novo pesem in Luka Korenčič – improvizator in organizator številnih improlig.

Vsi trije znajo artikulirano izražati svoje mnenje, stojijo za njim ... To so ta teden slovenskim poslancem sporočali tudi otroci, ki so za en dan zasedli državni zbor. Tako so v 25. nacionalnem otroškem parlamentu poslancem sporočali misli in zamisli o učenju in izobraževanju. Imajo otroci morda boljše zamisli tudi za vodenje naše države, bi oni mogoče bolje izpolnjevali načela dobre demokracije in pozabili na egoizem posameznika, da se povzpne po družbeni lestvici in poskrbi samo zase?

Kdo bo sedel v Bernardin kotiček izpovedništva? Taborniške vozle bo pletla z igralcem Markom Mandićem in radijsko voditeljico Evo Longyka Marušič, o glasu, v tem tednu praznujemo namreč svetovni dan glasu, pa bo spregovorila nezamenljiva Helena Blagne, pogovoru se bo pridružil tudi naš kolega, radijski voditelj jezični Nejc Jemec.

Še več ponuja tokratni Vikend paket. Od Tedna mode v Ljubljani do Taborniškega fešstivala in kosila z iskreno prijaznim Dejanom Vunjakom.

Glasbeni oder bo pripadel Manouche in Moniki Pučelj, ki se vrača na glasbeno sceno.