Pahor pravi, da bo njegova kampanija njegov dopust. Foto: BoBo
Pahor pravi, da bo njegova kampanija njegov dopust. Foto: BoBo
Tonin
Tonin je izračunal, da ga bo dopust stal 300 evrov. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Poslanci odhajajo na počitnice

Poslanci odhajajo na parlamentarne počitnice. Te so se uradno začele že v ponedeljek, a so bili predstavniki zakonodajne oblasti danes še v službi zaradi izrednih sej. Novinarka TV Dnevnika Suzana Kozel je po tem, ko so poslanci pospravili papirje s svojih miz, povprašala nekatere izmed njih, kam se odpravljajo na oddih.

"Bom hodil po Sloveniji. Bom kolesaril po Sloveniji. Bom šel tudi v hribe. Ampak tudi za dva tedna na Hrvaško," je razkril svoje načrte predsednik državnega zbora Gregor Virant. Poslanec Socialnih demokratov in kandidat za predsednika republike Borut Pahor je ob svojem odgovoru dejal, da je njegova kampanja njegov dopust.

"No, jaz bom tako kot že pet let zapored nekaj dni preživela na Kogu na Štajerskem. Nekaj dni v Vipavi - pod domačo češnjo," se je pošalila poslanka Slovenske demokratske stranke Eva Irgl. A med sogovorniki so bili tudi takšni poslanci, ki še nimajo izoblikovanih načrtov za prihajajoči oddih. Med njimi je bil poslanec Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer: "Res pa je, da me je včeraj žena vprašala, ali že vem, kam bova šla, in v resnici ne vem. Je pa moja domača naloga, da se odločim."

Spet drugi pa bodo oddih preživeli delovno. "Kot veste, jaz sem poleg tega, da sem parlamentarec, tudi proizvajalec hrane. In moja druga dejavnost ne omogoča tega, da bi lahko za več dni šel od doma," je dejal poslanec Slovenske ljudske stranke Roman Žveglič.

Varčno na dopust
In koliko so pripravljeni poslanci zapraviti za svoj dopust? "Če sem prav zračunal, je žena povedala, da naju bo dopust stal 300 evrov. En teden 300 evrov," je priznal poslanec Nove Slovenije Matej Tonin. "Nikoli nisem imel velikih potreb. Zadnja leta dopustujem čisto enostavno - v apartmaju, kjer sami pripravljamo hrano," je dejal poslanec Demokratične stranke upokojencev Slovenije Franc Jurša.

Poslanci se vračajo v svoje klopi septembra.

Poslanci odhajajo na počitnice