Slovenski plavalni paraolimpijski rekorder je z rezultati, ki jih je dosegel v Londonu. zadovoljen, toda njegove misli so usmerjene že na naslednje olimpijske igre - v Rio de Janeiro. Foto: STA
Slovenski plavalni paraolimpijski rekorder je z rezultati, ki jih je dosegel v Londonu. zadovoljen, toda njegove misli so usmerjene že na naslednje olimpijske igre - v Rio de Janeiro. Foto: STA

Tako se glasi odgovor na eno izmed sedmih vprašanj, ki smo jih zastavili Darku Đuriću, 23-letnemu fantu, ki "odpira" MMC-jevo novo rubriko Sedem vprašanj, ki jih bomo vsak teden zastavili znanim Slovencem.

Darko bo klepetal z voditeljem Rokom Kuželo v oddaji Sobotno popoldne.

Đurič, ki je odlično zastopal slovenske barve na paraolimpijskih igrah v Londonu, je študent z neverjetno življenjsko zgodbo, z izjemno voljo in energijo pa je osvojil srca športnih in drugih navdušencev.

Na MMC-ju začenjamo z redno rubriko Sedem vprašanj, kjer bomo znane Slovence postavili pred izziv, da odgovorijo na nevsakdanji anketni vprašalnik.

Če bi v Hollywoodu snemali film o vas - o čem bi govoril in kdo bi vas upodobil?
Če bi snemali hollywoodski film, bi sam predlagal, da se osredotočijo na plavalni del. Kar se pa tiče glavnega igralca, pa lahko rečem zgolj to, da če bi producentom uspelo najti nekoga, ki bi me lahko igral, samo kapo dol.

Če bi lahko zamenjal svoje življenje s katero koli osebo za en teden - pa naj bo to znana oseba, živa ali mrtva, resnična ali izmišljena - s kom bi zamenjali in zakaj?
Svoje življenje bi zamenjal z Aleksandrom Popovom, da bi lahko tako lepo plaval in seveda bil hitrejši, kot sem zdaj.

Kaj je najbolj čudaška stvar, ki ste jo kdaj videli?
Gotovo je najbolj čudaško bilo, ko sem videl kolega plavalca, mimogrede, bil je brez rok, občudovali pa smo ga, ko je vse zelo spretno počel z nogami, kako si vrta po nosu, z nogo.

Kakšne so bile najbolj doživete/realistične sanje, ki ste jih kdaj sanjali?
Sanje, ki se jih najbolj spominjam in so bile na koncu precej doživete, so povezane s plavanjem. Kakšnih štirinajst dni pred paraolimpijado se mi je sanjalo, da sem za malo zgrešil medaljo, to se mi je potem dejansko zgodilo, ko me je na 100 m prosto od tretjega mesta ločilo zgolj 36 stotink.

Kateri je bil najbolj domiselni izgovor, kar ste ga kdaj uporabili, in zakaj?
Ne vem, ali je bil najbolj domiseln, je bil pa zabaven. Ko sem v srednji šoli zamujal na pred ure, sem vedno "obtožil" dvigalo, češ, moral sem čakati.

Če bi imeli možnost, da ustanovite glasbeno skupino - kako bi jo poimenovali in kakšne vrste glasbo bi izvajali?
Glasbena skupina bi se imenovala Single Handed Sailor (po naslovu ene izmed pesmi Marka Knopflerja), igrali pa bi seveda rock.

Kako bi rešili gospodarsko krizo, če bi imeli čudežno palico?
Da bi rešil gospodarsko krizo, bi brez dvoma potreboval čudežno palico in če bi jo imel, bi iz glave odgovornih oseb izbil pohlep.