Lani sta se zakonca Tavčar Pirkovič veselila Aninega viktorja za obetavno medijsko osebnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lani sta se zakonca Tavčar Pirkovič veselila Aninega viktorja za obetavno medijsko osebnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ana Tavčar Pirkovič
Ana je povila sinčka Gabra, težkega 4,5 kilograma. Foto: MMC RTV SLO

Lanska dobitnica viktorja za obetavno medijsko osebnost in njen mož, urednik Tednika (in nekdanji pomočnik direktorja TV-ja), sta svojemu prvorojencu nadela ime Gaber, mlado mamico smo tudi želeli povprašati o občutkih ob rojstvu, a za zdaj razumljivo ni dosegljiva, smo pa uspeli za komentar ob rojstvu sina povprašati novopečenega očka: "Fenomenalen občutek, otrok je Božji dar, porod je potekal odlično, ona je vzhičena (Ana, op. a.), tudi sin je vzhičen na svoj način," so bile prve besede Igorja Pirkoviča.

Na vprašanje, kdo je imel večji vpliv pri izbiri imena, je Pirkovič odgovoril, da sta se soglasno odločila otroka, ki je ob rojstvu tehtal 4,5 kilograma, in je po besedah Pirkoviča zelo priden, poimenovati Gaber: "Izogibala sva se zdaj zelo priljubljenim eksotičnim imenom, saj želiva dobro otroku."

Ana Tavčar Pirkovič, članica voditeljske ekipe Dobro jutro, je svojega moža, kot je odkrila pred časom v MMC-jevi spletni klepetalnici, spoznala na hodnikih RTV-ja, pred nekaj meseci pa sta svojo ljubezen kronala tudi s poroko v družbi svojih najbližjih.

Igor verjame, da bo Slovenija prva
Igor Pirkovič je sicer v nedeljo imel dvojni razlog za slavje: v razmiku le nekaj ur je postal očka, je pa tudi eden izmed zmagovalcev Misije Ema 2012. Igor je namreč napisal besedilo za zmagovalno skladbo Verjamem (avtor glasbe in aranžmaja Vladimir Graić), ki jo je odlično izvedla 16-letna Korošica Eva Boto.

"V bistvu smo včeraj praznovali trojno, Tednik v povprečju dosega 18,1-odstotno gledanost, gleda ga več kot 350.000 gledalcev, kar je v teh časih velik uspeh."

Ali se Igor po teh intenzivnih dneh počuti kaj utrujeno: "Nič, več, kot je napora, več energije imam ... napor je gonilna sila," je dejal Pirkovič in dodal napovedi za majsko Evrovizijo - verjame in prepričan je namreč, da bo skladba Verjamem, zapeta v slovenskem jeziku, zmagovalka v Bakuju in da bo drugo leto Ljubljana organizatorica evrovizijskega spektakla.