Tony T. je bil nad slovenskim občinstvom po nastopu navdušen. Foto: MMC RTV SLO
Tony T. je bil nad slovenskim občinstvom po nastopu navdušen. Foto: MMC RTV SLO
R. I. O. in The Shapeshifters
Peti Ritem mladosti je bil do zdaj najbolje mednarodno zastopan. Foto: MMC RTV SLO

Ploščad ob vodnem mestu na obrobju prestolnice je tako sinoči po besedah organizatorja gostila več kot 25.000 obiskovalcev, kar je največ do zdaj. Ob peti izvedbi je "žur vseh popočitniških žurov" prvič potekal v dveh arenah. Tudi tokrat so ga zaznamovali številni alkoholni hlapi in "glasba za množice".

Ob številnih domačih glasbenikih in skupinah (Tangels s Katayo, Beltek, Mike Vale, April, Maja Keuc, Xequtifz, Zlatko s prijatelji, Gušti, Kingston in Siddharta) je nastopilo tudi največje število tujih gostov do zdaj; francoski didžej Da Fresh, njegov grški kolega Christian Cambas in britanski tandem The Shapeshifters. "Slovenci so dobri žurerji. Znajo žurati in zelo se spoznajo na glasbo," sta za MMC pred svojim nastopom povedala člana dueta The Shapeshifters (celoten pogovor z njima bomo objavili v prihodnjih dneh).

Največ simpatij občinstva je pobral zmagovalec večera Tony T. oziroma prvi glas in obraz projekta R.I.O., ki je občinstvo spravil v ekstazo z uspešnicami, kot so Like I love you, When the sun goes down in Shine on.


S Tonyjem T. smo se pogovarjali pred začetkom nastopa. Kratek pogovor si lahko preberete spodaj.

Ste bili po uspehu skladbe Shine kdaj pod pritiskom, da morate ponoviti ta uspeh?
Ne. Moram priznati, da sem se počutil svobodnejšega, bolj samosvojega, ker sem lahko začel delati to, kar sem sam želel, zato ni bilo nekega pritiska.
Na vaši spletni strani lahko preberemo, da ste bili na začetku srečni, če ste lahko samo nastopali. Kaj pa vas osrečuje zdaj?
Ista stvar. To se ni spremenilo. Še vedno čutim podobno. Potrebujem svoj oder vsak teden. Sploh ne grem na dopust, neprekinjeno nastopam že zadnja štiri leta.

Kako se množica spreminja iz države v državo?

V nekaterih državah so zelo glasni, tako da ne slišim nič (v svojih slušalkah, op. a.). Nekateri kričijo, nekateri samo ploskajo. Nekateri mečejo stvari okoli. Spet drugje je tako poln prostor, da so ljudje kar prilepljeni drug ob drugega. To je neverjetno.

Ste prvi glas in obraz R.I.O., kaj so pozitivne in negativne stvari tega?

Mislim, da ni negativnih stvari. Nobenih. Tu smo jaz in še dva producenta in mislim, da ni negativnih izkušenj. Iz vsake situacije se moraš nekaj naučiti. Pa naj bo dobra ali slaba izkušnja. Najbolje je reči: OK, naučil sem se nekaj.
Kadar ste na odru, ste glavni. Kako pa je, kadar ste v studiu?
V studiu sem zelo zbran in na poti domov vedno premišljujem, kaj bom delal, ko bom končal. Tudi doma potem razmišljam o tem.

Nastopili boste na Ritmu mladosti, kaj svetujete vsem današnjim obiskovalcem?

Veliko žurajte, malo pijte in ne kadite. Delajte tisto, kar sami želite, in ne tistega, kar želijo drugi, da počnete.