Klemen Slakonja bo vodil tudi zadnje dejanje Misije Evrovizije, Emo 2012. Foto: Žiga Culiberg
Klemen Slakonja bo vodil tudi zadnje dejanje Misije Evrovizije, Emo 2012. Foto: Žiga Culiberg

Igralec, imitator in tv-voditelj je med gostovanjem v MMC-jevi spletni klepetalnici med drugim razkril, da bo letošnji izbor Ema, na katerem se bodo pomerile sestri Prusnik in Eva Boto, verjetno vodil kar on. Odgovoru na vprašanje, ali bi morali zmagati "Prusničke ali Botolama", se je Klemen diplomatsko izognil: "Prusničke na Botolami? Botolama na Prusničkah?"

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Petje ga zanima, a ne za vsako ceno
Nekoliko manj zadržan pa je bil, ko je beseda nanesla na njegovo (morebitno) pevsko kariero. Priznal je namreč, da ga ta zanima, "a ne za vsako ceno". "Rad pišem svojo glasbo, besedila, ampak ob vseh obveznostih se material nabira zelo počasi. Nekoč," še pravi Slakonja, ki je slovensko javnost navdušil predvsem s svojim imitiranjem svetovno znanih glasbenikov v oddaji Misija Evrovizija.

Priprave na imitacije že od poletja
V klepetu je razložil, da se je priprav na imitacije lotil že med poletnimi počitnicami. "Po izkušnjah iz oddaje Hri-bar sem vedel, da priprava ene imitacije vzame ves teden časa, tako da sem se že poleti odločal, koga bi imitiral, katere pesmi bi priredil in začel besedila prirejati na temo Slovenije. Iz tedna v teden pa sem jih zdaj še nadgrajeval, študiral mimiko, koreografijo ..."

In čeprav je omenjene oddaje zdaj konec (sledi le še zadnje dejanje, Ema, ki bo 26. februarja), to še ne pomeni, da si Klemen lahko privošči počitek: "Naslednji teden začnem s študijem nove predstave v Drami, tako da ni časa za dopust."