Ljubljanski Grand hotel Union je svoje dvorane odstopil ljubiteljem dobre hrane in pijače. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanski Grand hotel Union je svoje dvorane odstopil ljubiteljem dobre hrane in pijače. Foto: MMC RTV SLO

Pod pretvezo, da so akreditirani novinarji, ki imajo brezplačen vstop na prireditev, so se namreč v petek poskušali pretihotapiti številni Slovenci in tako prihraniti kar 30 evrov, ki jih je bilo treba odšteti za vstopnino, da bi lahko po mili volji brezplačno okušali žlahtno kapljico.

Slovenski festival vin in festival kulinarike sta sicer hkrati potekala v četrtek in petek, vstopnina za oba festvalska dneva pa je denarnico olajšala za pol stotaka. Predstavilo se je okoli 130 vinarjev in 20 kulinarikov, tudi letos pa je festival sledil dolgoletnemu poslanstvu - širjenju kulture pitja vina in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti. Festival je imel tudi prodajne možnosti, nekoč strokovno ocenjevanje vin pa je letos postalo festivalsko ocenjevanje, saj so dosedanjo strokovno komisijo dopolnili še s člani iz vrst ustvarjalcev vinskih trendov.

Na festivalu kulinarike je bilo obiskovalcem na voljo tudi "gledališče okusa", ki je vsak dan prineslo štiri kuharske predstave z degustacijo, predstavljene jedi pa so povezali s spremljajočimi vini festivalskih vinarjev. V galeriji okusa pa se je z degustacijami avtorskih jedi predstavilo osem mladih slovenskih kuharjev ter pet slovenskih in tujih gostinskih šol, med njimi sloviti kulinarični inštitut Le Cordon Bleu iz Pariza.