Lepotice so se po mrzli in vlažni Postojnski jami sprehajale tudi v kopalkah. Foto: Vesmin Kajtazovič
Lepotice so se po mrzli in vlažni Postojnski jami sprehajale tudi v kopalkah. Foto: Vesmin Kajtazovič

Dvanajst finalistk tekmovanja za mis Slovenije 2011 se je po skoraj tednu dni priprav v Slovenj Gradcu dva dni potepalo po Primorski in Krasu. Obiskale so Lipico, ajdovski Fructal, v četrtek pa je nato nastopil prvi dan odločitve - v Postojnski jami so se namreč "pomerile" na treh tekmovanjih, zmagovalke pa so se uvrstile neposredno v nedeljski superfinale.

Izbor mis Slovenije bo potekal v živo v studiu 1 Televizije Slovenija. Prireditev si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali v nedeljo, 26. junija, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija in prek MMC-jevega predvajalnika.

Na t. i. šovu talentov je vsako dekle pokazalo, v čem je najboljše. Ana Žigante je žirijo nasmejala s stand up komedijo, Klara Kobe je s plesalcem zaplesala v latinskoameriških ritmih, Ajda Marinko je povedala zgodbico o svojem klavirju, ki ga nikakor niso mogli pripeljati v Postojnsko jamo, da bi žiriji lahko zaigrala, Sanela Pišek je migala v popritmih, Tjaša Vezjak v havajskih, Lana Mahnič Jekoš pa v orientalskih. Barbara Parežnik je recitirala pesem Toneta Pavčka, Dijana Ćosić in Nastja Breg pa sta peli.

Nastja prepričala s talentom, Ana s postavo ...
Nastja je s svojim igranjem kitare in glasom povsem prepričala žirijo in zmagala na izboru Miss Talent. V drugem izhodu so lepotice predstavile koreografijo v kopalkah in pokazale svoje telo. Žirija je presodila, da ima najlepšo postavo Ana Žigante - ta je tako osvojila naslov mis bikiny. Na koncu so se tekmovalke predstavile še v večernih toaletah. Stroge ocenjevalce je najbolj navdušila Barbara Parežnik in postala top model.

Kdo bo v nedeljo skrbel za glasbo?
Nastja, Ana in Barbara imajo, kot omenjeno, tako že zagotovljeno vstopnico v nedeljski superfinale, preostala dekleta pa bodo žirijo lahko prepričala na finalni prireditvi, ki bo potekala v studiu 1 Televizije Slovenije (z neposrednim prenosom na TV Slovenija in prek MMC-ja). Prireditev bosta povezovala Ula Furlan in Tin Vodopivec, za glasbeno popestritev pa bodo poskrbeli Nina Pušlar, Neisha, SheDivaz, Nude, Bilbi in gost iz Hrvaške Boris Novkovič.